Lizzylizzblog

Twix Tartelettes

Hij had zin in een “Chacha” en toen ik online de boodschappen bestelde, viel mijn oog dan weer op een “Twix”. Je kent ze hé, die twee chocoladerepen met een laagje karamel. Maar weet je ook nog hoe ze vroeger heetten? Raider 😉 jeugdherinneringen alom!

Plots kreeg ik dus het gedacht dat ik wel zin had in deze combinatie van smaken en trok mijn voorraadkast open. Geen Twix te vinden uiteraard – ook niet verstopt op de geheime plaats die de husbie niet kent – maar wel de nodige ingrediënten in huis om mini-zanddeeg bodempjes te maken die ik opvul met een laag karamel en een laag chocolade ganache. Aan de slag!

Ingrediënten & bereiding tartelettes

250 gr fijne griessuiker, 2 eieren, snuifje zout

500 gr bloem voor patisserie (Soubry)

250 gr goeie roomboter

Klop de suiker en de eieren op en voeg het snuifje zout toe. Mix er de bloem onder tot een kruimelig mengsel. Maak de boter mals door er stevig in te knijpen en meng deze vervolgens onder het kruimelig mengsel. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol er je deegmassa op tot een bolleke. Wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat 1u afkoelen in de frigo.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een bebloemde deegrol uit op je werkvlak. Leg vervolgens het deeg over je vormpjes en duw met je vingers het deeg goed aan in elk vormpje. Om het overtollig deeg te verwijderen, rol je met je deegrol over de vormpjes en zo hou je enkel het nodige deeg in de vormpjes en wordt de rest verwijderd.

Leg verkreukeld bakpapier op je deeg en vul de vormpjes met ongekookte rijst. Bak het deeg af gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.

Ingrediënten & bereiding karamel vulling

Dit is het meest eenvoudige karamel recept dat ik ken en het is niet van mij. Alle eer komt toe aan Myriam van Hap en Tap.

Verwarm 100 gr Werther’s Echte karamelsnoepjes met 50 ml slagroom (40%) (Campina) op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren. Ik voegde op het einde 1 EL Monin karamel siroop toe. Kwestie van nog een extra touch te geven!

Haal ondertussen de mini-tartelettes uit de oven. De eerste laag, de karamel laag mag je nu in de tartelettes gieten. Zet de tartelettes 15 minuten in de diepvries. Maak vervolgens de chocolade ganache.

Ingrediënten & bereiding chocolade ganache

40 gr boter, 50 ml slagroom (40%) (Campina)

100 gr melkchocolade met hazelnoten

Laat de boter en de slagroom opkoken, haal van het vuur en roer er de chocoladebrokken onder tot je een mooie ganache bekomt.

Haal de tartelettes uit de diepvries en giet de tweede laag, de chocolade laag, nu over de karamel laag. Zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

Net voor het serveren werkte ik de mini-tartelettes nog af met wat verbrokkeld zandkoekjesdeeg.

Ik zou zeggen, geniet! Ze zijn overheerlijk, geen woorden voor. Please please maak deze mini taartjes en laat mij weten wat jij er van vindt. Ik zou het leuk vinden als je me tagt 😉

2 reacties

Laat hier een snelle reactie achter.