Tzatziki

°°° recept voor een kleine dip-kom °°°

°°° voorbereiding 5 minuten (en 1 nacht in frigo laten uitlekken), bereiding 10 minuten, nadien enkele uren in de frigo laten rusten °°°

INGREDIËNTEN

Een halve komkommer

Verse dille

1,5 EL 5-oliën oliemengeling voor koude bereidingen van Vandemoortele

Een snuifje zout

125 ml Griekse yoghurt

1,5 tenen knoflook

RECEPT

In het kader van de SwiepSwoepSwap  van Mandy and more baseerde ik mij op het originele recept van de Grieks-Nederlandse foodie Koken met Elefteria.

Ik gaf er natuurlijk mijn eigen draai aan hé, à la Lizzylizz!

Rasp de komkommer en laat deze gedurende 1 nacht uitlekken in de frigo.

Haal dus de dag nadien de geraspte komkommer uit de frigo en knijp er nog even goed in, zodat zeker alle vocht verdwenen is.

Meng de Griekse yoghurt met de fijn gesnipperde dille en de fijn geperste knoflook. Snuifje zout er bij. Overgieten met de olijfolie. En tenslotte ook de geraspte komkommer er bij.

Heerlijke tzatziki, perfect om te dippen.

PS nog even iets over die 5-oliën oliemengeling van Vandemoortele. Dit is een mengeling van 5 soorten 100% plantaardige olie: amandelolie, koolzaadolie, olijfolie, pompoenzaad-olie en zwarte komijnolie. Ik vind deze een ideale mengeling om al je slaatjes, koude sauzen, tapenades, marinades of andere koude bereidingen mee op smaak te brengen. Heb ik dus altijd in huis!

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *