Lizzylizzblog

Varkens-côte à l’os met choronsaus

Een stukske varkensvlees, hij is er verzot op. Deze varkens-côte à l’os, daar smulde hij van. Lekker gebakken in goeie boter en rijkelijk overgoten met choronsaus. Das dus een béarnaisesaus waaraan een tomatensmaak is toegevoegd. Je komt deze saus niet zo vaak tegen, maar ‘t is een aanrader hoor. Ik zou zeggen, maken maar en laat me dan weten wat jij er van vond!

Varkens-côte à l’os met choronsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Sauzen, Vleesgerechten

250

ml saus

Een minder gekende saus, dit “zusje” van de béarnaisesaus zoals ik ze noem. Want choronsaus is eigenlijk béarnaisesaus met een tomatensmaak. Lekker, snel klaar, à la minute te bereiden en onmiddellijk te verorberen. Genieten maar!

IngrediËNTEN

  • Voor de gastrique: 1 fijngesnipperde sjalot, 25ml dragonazijn, 25 ml water, 5 witte peperkorrels, 1 laurierblad

  • 4 eierdooiers, 150gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur, in klontjes), 25gr tomatenpuree

  • Afwerking: verse dragon, sap van een halve citroen, cayennepeper, zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de fijngesnipperde sjalot met de dragonazijn, het water, de witte peperkorrels en het laurierblad. Laat 1/2 reduceren. Zeef door een puntzeef en laat afkoelen tot 50gr Celsius. Belangrijke stap! Want indien warmer, gaan je eierdooiers omelet worden.
  • Eenmaal de gastrique op temperatuur is, voeg je de eierdooiers al roerend toe. Klop op met een garde tot een luchtige massa. Voeg klontje per klontje de boter toe en blijf voortdurend roeren. Doe er vervolgens de tomatenpuree en fijngesnipperde dragon bij.
  • Blijf roeren en werk af met het citroensap, de cayennepeper en het zout naar eigen smaak.

KANTTEKENING

  • Serveren kan zowel met aardappelen als met pasta. Smakelijk! Lizzy x