Lizzylizzblog

Varkensmedaillon met Pickles-saus

Ik krijg hier vaak te horen “jij altijd met je speciaal, verfijnd eten”. Hij is namelijk een echte boerenkost-eter. Helemaal niets mis mee. Soms wel frustrerend als ik weer eens een nieuw, iets verfijnder gerecht op tafel tover en hij zegt “geef mij maar een kotelet met rauw witloof en patatten” 😉

Awel, speciaal voor zijnen Valentijn besliste ik dat hij een “kotelet” ging krijgen. Maar niet zomaar een kotelet. Een Iberische varkensmedaillon, zonder dat been er aan; ik geef toe, het is een berekend risico. Maar ik vind dat het proberen waard.

Voor de saus ging ik richting “pickles” – hij verzot op, ik iets minder eigenlijk. Ik lust het wel, ik zou het echter nu niet speciaal gaan kiezen als het op een menukaart staat. Maar zoals ik af en toe eens tegen mijn “foodmam” zeg (Myriam van Hap en Tap) : niets wat je niet met goeie room oplost!

Varkensmedaillon met Pickles-saus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Vleesgerechten, Sauzen
Personen

2

personen

Een stukske vlees en een goeie saus, daar doe je hem nu eens plezier mee zie. Speciaal voor Valentijn bereidde ik hem varkensmedaillon met romige pickles-saus. Het werd stil in huis en hij genoot…

IngrediËNTEN

  • 2 Iberische varkensmedaillons – ongezouten roomboter – peper en grof zeezout

  • Voor de pickles-saus: 1 fijngesneden sjalot, 100 ml witte wijn, 5 EL Pickles, 200 ml kippenfond, 200 ml lichte culinaire room

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak de varkensmedaillons aan in de boter. Zorg voor een bruin korstje, lepel regelmatig boter over het vlees. Kruid af met peper en grof zeezout.
  • Haal het vlees uit de pan en leg in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en hou warm in een voorverwarmde oven (lage temperatuur).
  • Voeg opnieuw boter toe aan de pan die je gebruikte voor het braden van het vlees. Doe er de sjalot bij, roer even om en blus vervolgens met de witte wijn. Laat 1/3 reduceren en schep er de pickles doorheen. Even laten pruttelen en dan is het de beurt aan de kippenfond. Opnieuw laten reduceren. Tenslotte de room er bij en nog zo’n 10-tal minuten laten pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

KANTTEKENING

  • Gerecht gemaakt met Campina room (samenwerking)

Laat hier een snelle reactie achter.