Lizzylizzblog

Veggie pita bun

Foodspot alert te Brussel!

WOLF zijn de allereerste overdekte food-hallen te Brussel, gelegen in de Wolvengracht, in een oude lokettenzaal van de toenmalige Algemene Spaar- & Lijfrentekas (ASLK).

Concept

Eind 2019 opende Wolf voor het eerst zijn deuren. In een mooi historisch gebouw, waar volop aan “up-cycling” is gedaan. De materialen uit de oude lokettenzaal werden hergebruikt en hervormd. Zo herken je bijvoorbeeld de structuur van de “loketten” in de centraal gelegen bar.

Wolf, dat is streetfood

Dat zijn een 20-tal standjes met elk hun eigen wereldkeuken. Van Grieks naar Vietnamees tot burgers, sea food, poké bowls en zoetigheden (denk chocolade all the way). Je komt er ook enkele Belgische kanjers tegen zoals Dierendonck en Gaufres & Waffles van Yves Mattagne. Voor ieder wat wils dus. 

Achteraan vind je een micro brouwerij waar het Wolf-bier wordt gebrouwen. Dit bier kan je degusteren aan de centrale bar, waar nog een klein aantal andere bieren en (fris)dranken worden aangeboden.

In the spotlight: IDEA | Greek Street Food

Griekse mezze aan een schappelijke prijs. Zo zou ik deze hotspot omschrijven. Ze bieden een aantal seizoensgebonden suggesties aan onder het motto “sharing food tastes better”. 

Een Griekse salade met feta, kappertjes, rode ui, kerstomaten, komkommer, Kalamata olijven en pita. Of een assortiment van tapenades zoals tzatziki, hummus met aubergine of feta.

Wij gingen voor de traditionele feta ballekes (bio) geserveerd met een saus op basis van honing en gerookte paprika. We deelden met ons twee de “Greekamole” (veggie) pita bun: guacamole, pita, feta, gegrilde Kalamata olijven, kerstomaten, komkommer, kappertjes en ajuin. Om vingers van af te likken!

Heb je een vraag of een opmerking, aarzel niet mij een mailtje te sturen via lizzylizzblog@gmail.com

Laat hier een snelle reactie achter.