Verloren brood

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° voorbereiding 5 minuten (+ 1 nacht), bereiding 10 minuten °°°

 

INGREDIËNTEN

4 sneetjes oud rozijnenbrood

2 eieren & wat honing

Wat halfvolle melk & een snuifje zout

Bakboter

1 Granny Smith appel

Een stuk chocolade of een restje paasei of chocoladekoekje

Een handvol granola

Wat blauwe bessen (mogen gerust diepgevroren zijn)

 

RECEPT

Dit recept is gebaseerd op een recept van Seppe Nobels voor Delhaize Belgium. In het kader van de Corona-maatregelen loopt er momenteel een win-actie waarbij je een waardebon van € 100,- voor een diner in een Belgisch restaurant naar keuze kan winnen.

Wil je ook deelnemen?

Neem snel een kijkje op Delhaize Belgium.

 

Hier volgt mijn versie van Seppe Nobels’ verloren brood.

Je dient op voorhand de appel te schillen, in dunne schijfjes te snijden en vervolgens in de diepvries 1 nacht te laten rusten. Immers, je gaat bij het serveren van het verloren brood de schijfjes appel uit de diepvries halen en onmiddellijk het sorbet ijs maken. Ik gebruik hiervoor mijn Quigg Slow Juicer machine . Ik schilde 3 partjes in schijfjes, ik hield 1 partij opzij in de frigo.

Kluts de eieren samen met de honing in een diep soepbord.

Giet de melk samen met het snuifje zout in een tweede diep soepbord.

Verhit de bakboter in een braadpan op een zacht vuur.

Haal het rozijnenbrood eerst door het melkmengsel en dan door het eimengsel. Bak vervolgens het brood in de bakboter en zorg ervoor dat beide zijden mooi bruin worden.

Snij het partje appel dat je in de frigo hield in fijne reepjes.

Server de boterham en verbrokkel er wat chocoladeschilfers over. Het bolletje sorbetijs komt er bovenop. Nu nog wat granola over strooien, de blauwe bessen er bij en een beetje vloeibare honing over het geheel. Ook de fijne reepjes appel mogen er bij.

Het smullen kan beginnen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *