Verse Béarnaise saus

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° bereiding 10 minuten °°°

Eenmaal je deze saus zelf gemaakt hebt, wil je ze nooit meer uit een potje eten. Het vergt wat oefening, maar zoals ze zeggen “oefening baart kunst”. Alles zit hem in het kloppen, het blijven kloppen, het schuimig maken van jouw saus. Kijk maar eens naar een aantal filmpjes op Youtube, dan begrijp je direct wat ik bedoel.

 

INGREDIËNTEN

2 eierdooiers

3 EL dragonazijn

3 EL water

60 gr boter

Een handvol verse dragon

Peper en zout om af te kruiden

 

RECEPT

Neem een kleine, ronde braadpan met hoge rand. Je moet immers makkelijk kunnen kloppen met je garde. En dit doe je telkens tegen de rand van je braadpan.

Klop de eierdooiers los met het water en de dragonazijn, doe dit rechtstreeks in je braadpan.

Zet de braadpan op een zacht vuurtje en klop rustig op. Doe dit tot de saus net niet stolt (want anders krijg je een omelet).

Neem de braadpan van het vuur en voeg de koude klontjes boter toe. Belangrijk is dat de boterklontjes goed koud zijn, deze gaan zorgen voor de binding van je saus. Roer tot alle klontjes gesmolten zijn en je een mooi gebonden saus hebt.

Werk af met fijngesnipperde verse dragon en kruid met peper en zout.

Genieten maar  x

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *