Visburger met basilicum-mayonnaise

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

2 gepaneerde kabeljauwfilets (diepgevroren)

Olijfolie

2 hamburgerbroodjes

Zakje icebergsla

1 tomaat

Handvol verse basilicum

1 eigeel

1 EL mosterd

Arachide olie

1 EL witte wijnazijn

Peper en zout

RECEPT

Was de sla en de tomaat. Snij deze in fijne reepjes/schijfjes.

Was de verse basilicum en snij eveneens in fijne stukjes.

Verwarm de oven voor zoals vermeld op de verpakking van de hamburgerbroodjes. Deze hoeven maar even in de voorverwarmde oven, meestal zo’n 3 à 4 minuten.

Maak de basilicum-mayonnaise. Meng het eigeel met de mosterd en klop op met een klopper. Giet in fijne straaltjes de arachide olie er bij todat je de juiste sausdikte bekomt. Voeg op het einde de witte wijnazijn toe, kruid af met peper en zout. De fijngesneden basilicum mag er voorzichtig doorgeroerd worden.

Bak de gepaneerde kabeljauwfilets krokant in wat olijfolie. Duurt zo’n 15 minuten. Ik doe dit in een braadpan. Je kan dat ook zonder vetstof in de oven doen. Volg de instructies op de verpakking.

Maak je broodje door op de onderkant een laagje sla, een laagje tomaat, de gepaneerde kabeljauwfilet te leggen. Werk af met de basilicum-mayonnaise. Bedek met de bovenkant van het hamburgerbroodje.

Lekkere fastfood, heerlijk gezond!

Geniet er van,

Lizzy

2 reacties

  1. Amai ziet er lekker uit 😊

    Van: Lizzy’s Food Corner
    Verzonden: zaterdag 15 juni 2019 14:33
    Aan: Thomas Buyse
    Onderwerp: [New post] Visburger met basilicum-mayonnaise

    Lizzy’s Food Corner posted: “••• recept voor 2 personen ••• ••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten ••• INGREDIENTEN 2 gepaneerde kabeljauwfilets (diepgevroren) Olijfolie 2 hamburgerbroodjes Zakje icebergsla 1 tomaat Handvol verse basilicum 1 eigeel 1 EL mosterd “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *