••• recept voor 4 personen •••
••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 40 minuten •••
Lasagnes vind ik super gerechten om mee te werken. We kennen allemaal de klassieke versie met bolognaise saus en bechamel.
Ik ga vandaag een andere toer op en kies resoluut voor een vislasagne. Met zalmfilet en grijze Noordzeegarnalen. Wat wil je nog meer?
INGREDIËNTEN
6 lasagnebladen
250 gr zalmfilet
250 gr grijze Noordzeegarnalen
2 preistengels
Olijfolie
Voor de bechamelsaus
90 gr boter
120 gr bloem
480 ml visfumet
500 ml halfvolle melk
Witte peper
RECEPT
Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.
Kuis de preistengels en snij in brunoise. Stoof deze een 5-tal minuten op een zacht vuur aan in olijfolie.
Snij de zalmfilet in fijne reepjes.
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter op een zacht vuur. Voeg de bloem toe en roer tot je een korrelige massa bekomt die naar gebakken koekjes ruikt. Haal van het vuur. Voeg vervolgens al roerend de visfumet er door. En dan de halfvolle melk tot je een mooie gebonden bechamelsaus bekomt. Kruid af met witte peper.
Vet de ovenschotel in met olijfolie. Bekleed als volgt:
• laag 1 bechamelsaus
• laag 2 drie lasagnevellen
• laag 3 de helft van de gestoofde prei
• laag 4 de zalmfiletreepjes en de grijze Noordzeegarnalen
Herbegin nogmaals en eindig steeds met een laag bechamel. De schotel mag nu 40 minuten in de voorverwarmde oven. Serveren deed ik met wat extra wilde asperges die ik even aanbakte in wat olijfolie. Past hier prima bij.
PS: Als je de schotel maakt om de dag nadien op te eten, zet hem dan in de koelkast, afgedekt met boterpapier. Zo vermijd je dat er een korst op wordt gevormd.
