Lizzylizzblog

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

Vol-au-vent of koninginnenhapje: iedereen is verzot op de klassieke versie. Een rond bladerdeeggebakje traditioneel gevuld met kippenragout. Geliefd bij jong en oud.

En net zoals het voorgerecht van het Paasmenu 2021 (tomaat-garnaal) geef ik aan het hoofdgerecht ook een Lizzy-twist. Ik ga de kip vervangen door rivierkreeftjes. Het is tenslotte toch Pasen hé. En dit jaar vieren we opnieuw in beperkte kring, thuis, dus mogen we onszelf wel wat verwennen vind ik.

Na een volledig jaar binnen te hebben gezeten, begint het toch wat door te wegen. Begrijp me niet verkeerd, ik doe verder en blijf de regels respecteren in de hoop Miss Rona zo snel mogelijk de wereld uit te krijgen. Alleen vind ik dat we best wel trots mogen zijn op hoe we het allemaal bol werken en blijven doorgaan. Dikke pluim voor onszelf!

Terug naar de vol-au-vent. Een klassieke en een snelle versie die hebben we al staan. Ook een visversie. En nu dus de vol-au-vent versie met rivierkreeftjes.

Wat heb je nodig?

200 gr rivierkreeftjes en 200 gr grijze Noordzeegarnalen

2 bladerdeeggebakjes (ik koop ze kant-en-klaar)

Voor de bladerdeeg vulling

1 sjalot

50 gr bakboter + 50 gr bloem om de “roux” te maken

240 ml kreeftenfond en 400 ml licht culinaire room (20% vet) (Campina)

Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de bakboter op een zacht vuur en stoof de fijngesnipperde sjalot aan. Voeg de bloem toe. Roer enkele malen om met een garde. Blus met de kreeftenfond. Laat even inkoken en voeg nadien de licht culinaire room toe. Laat een 15-tal minuten pruttelen zodat de saus de gewenste sausdikte heeft.

Helemaal op het einde voeg je de grijze Noordzeegarnalen en de rivierkreeftjes toe. Afkruiden met peper en zout.

Bak de bladerdeegkoekjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de kreeftenvulling. Serveren met puree, frietjes of kroketjes. Smakelijk x

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

2 reacties

Laat hier een snelle reactie achter.