Lizzylizzblog

Vol-au-vent – Versie 2.0

Een van mijn top-3 lievelingsgerechten: vol-au-vent.

Waarom deze 2.0 versie hoor ik je denken?

Soms moet het snel gaan in de keuken. We hebben niet altijd uren de tijd om zelf een kippenbouillon te laten trekken.

In deze versie kiezen we dus om een kant-en-klare kippenfond te gebruiken. Vol-au-vent bereiden in een goed half uurtje, dat kan! En qua smaak, die zit ook goed hoor.

Probeer het maar eens uit!

Recept voor 4 personen

INGREDIËNTEN

400 gr kippenfilet (of gebruik bijvoorbeeld de restjes “wit” van een kip-aan-t-spit)

200 gr gehakt (varken-kalf)

250 gr champignons in schijfjes (blik)

90 gr bakboter + 90 gr bloem om de “roux” te maken

400 ml kippenfond en 200 ml lichte culinaire room (Campina)

Peper & zout, sap van een halve citroen

4 bladerdeeghapjes (ik koop ze kant-en-klaar)

RECEPT

Bak de kippenfilet aan in wat bakboter. Haal uit de pan en zet opzij om af te koelen.

Rol nu de balletjes en bak deze kort aan in de reeds gebruikte pan (voeg eventueel nog wat bakboter toe). Zet opzij.

Als de kippenfilet voldoende is afgekoeld, trek je deze met je vingers uiteen. Meng de losgetrokken kip met de balletjes en de champignons de Paris.

Smelt nu de bakboter. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de bloem al roerend toe. Laat drogen op het vuur totdat je een zandkleurige “roux” hebt (ruikt naar koekjes). Voeg nu beetje bij beetje de kippenfond toe en blijf voortdurend roeren. Ga door tot je een mooie, gebonden saus bekomt. Werk af met room, peper en zout. Roer er voorzichtig de kip, de balletjes en de champignons onder.

Verwarm de bladerdeeghapjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de vol-au-vent mengeling. Afwerken kan met wat verse fijngesnipperde peterselie.

Smakelijk x

 

vol-au-vent versie 2.0

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *