Volle plattekaas met coulis van verse aardbeien

Gewoon omdat ik graag eens afwissel en niet altijd voor een boterham als ontbijt ga. Een goed gevulde kom plattekaas met een zelfgemaakte coulis van aardbeien. Wie kan hier nu aan weerstaan? De coulis kan je op voorhand maken en enkele dagen in de koelkast bewaren. Zo kan je ze ook gebruiken om er pannekoeken of een ijsje mee af te werken.

Benodigdheden

250 gr verse aardbeien

Een goeie scheut bruine rum

1 EL bloemsuiker

Een half zakje vanillesuiker

1 EL vanille essence

Werkwijze

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij in stukken.

Kook de aardbeienstukjes samen met de bruine rum, de bloemsuiker, de vanillesuiker en het vanille essence gaar (20-tal minuten).

Mix met de staafmixer tot een mooie coulis en laat vervolgens minstens 3u afkoelen in de koelkast.

 

Ik verwende mezelf met een kommetje volle plattekaas van Campina met enkele stukjes aardbei, heerlijk overgoten met de zelfgemaakte aardbeiencoulis en afgewerkt met blaadjes verse munt. Ontbijten op z’n best noemen ze dat hier thuis!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *