Waldkornbrood met walnoot chocopasta

••• recept voor 1 brood, 1 pot chocopasta •••

••• bereiding brood volgens gekozen programma (in mijn geval 3,5u), bereiding chocopasta 10 minuten (+1 nacht opstijven in de frigo) •••

INGREDIENTEN

Brood: 500 gr all-in broodmix Waldkorn (Delhaize) en 300 ml water.

Chocopasta: een handvol walnoten, 100 ml culinaire room, 100 gr suiker, 100 gr dark walnut fig chocolade, 50 gr ongezouten boter (kamertemperatuur).

RECEPT

Brood

Giet de broodmix en het water in de bakvorm van de broodmachine. Stel het juiste bakprogramma in en start het bakken. Na afloop brood uithalen en laten afkoelen op een rooster, onder een keukenhanddoek.

Chocopasta

Ik maakte dit recept als Delhaize Ambassadeur in het kader van de “Van MMM naar OMG” Delicata chocolade campagne.

Deze sublieme chocolade komt uit het Sparkling Happiness assortiment.

Verwarm de culinaire room samen met de suiker op een zacht vuurtje. Haal na een vijftal minuten van het vuur.

Breek de chocolade in brokken en voeg deze al roerend aan het roommengsel toe (tot de chocolade volledig gesmolten is).

Doe de klontjes boter er bij en roer tot je een glad mengsel bekomt.

Giet dit mengsel in een afsluitbare pot en laat een nachtje opstijven in de frigo.

Net voor het serveren, afwerken met de verse walnoten en de chocopasta is klaar om op je boterham gesmeerd te worden!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *