Wereldmelkdag

Ik liet het al kort vallen, maar nu neem ik er wat meer tijd voor om jullie in geuren en kleuren mijn nieuw Ambassadorship met Campina voor te stellen.

Dol enthousiast want 6 maanden lang mag ik dit merk vertegenwoordigen, samen met de andere collega Ambassadeurs Stephanie, Annelies, Myriam en Katrijn.

Campina maakt heerlijke zuivelproducten, grotendeels met melk van Belgische  familieboerderijen. Deze boeren werken elke dag vol overgave aan een prachtig product. Samen met de koeien halen zij de eerlijke en pure kracht uit de natuur.

 

Ik mocht onlangs een virtuele frisse neus ophalen op de boerderij van melkveehouder Ben. Zalig gewoon. Het leven op de boerderij. Een kijkje nemen bij de koeien in de stal. De kinderen konden via chat vragen stellen en boer Ben beantwoordde die dan.  Hoeveel uren slaapt een koe? Krijgt een koe graag knuffels? Wat eet en drinkt een koe? Heeft elke koe een naam en hoe onthouden jullie die? Hoeveel liter melk geeft een koe per dag? …

 foto: Campina

Campina steunt de boeren in hun duurzame en verantwoorde manier van landbouw, met respect voor dier, landschap en natuur.

 

De boeren worden aangespoord hun koeien in de wei te laten grazen door hen een extra premie te betalen. Wist je eigenlijk dat de Campinamelk gemaakt is van Belgische weidemelk afkomstig van koeien die tenminste 120 dagen per jaar minimum 6u per dag buiten in de weide staan?

 

Campina betaalt een faire melkprijs die gebaseerd is op kwaliteit en duurzaamheid, en niet op volume bijvoorbeeld. Ook energiebesparende technieken zoals windturbines en zonnepanelen worden aangemoedigd onder de boeren.

 

Je vindt de Campina weidemelk  trouwens voortaan in een nog duurzamere verpakking. Je kan die herkennen aan zijn “bruine” kartonkleur, een verpakking met een laagje minder, beter voor het milieu. Het spiksplinternieuwe karton bestaat voor meer dan 85% uit hernieuwbare materialen en draagt zo bij tot vermindering van de CO2 uitstoot (19% minder t.o.v. andere melkverpakkingen). En na gebruik gaat ie mooi de PMD zak in zodat ie gerecycleerd wordt. Zo kan jij dus ook dagelijks een verschil maken en je ecologische voetafdruk verkleinen!

Maandag 1 Juni is het Wereldmelkdag, een dag waarop we stilstaan bij de onmisbare rol van melk in de ontwikkeling van een mensenleven.

 

Melk is een belangrijke en gezonde bron van voedsel, voor iedereen, wereldwijd. Melk is lekker en eveneens betaalbaar. Het is geen duur product en dus toegankelijk voor iedereen. Melk zit boordevol calcium, eiwitten, magnesium, kalium, fosfor, mineralen en vitaminen (o.a. B12 en B2).

 

Mijn glaasje melk staat elke morgen op de ontbijttafel. Soms klop ik de melk op tot heerlijk melkschuim dat mijn kop koffie ingaat. Ook dat is gewoonweg genieten!

En jij, heb jij af en toe een mooie melksnor ?!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *