Witloof en hamreepjes in roomsaus

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

4 stronken witloof, 4 schellen gekookte beenham, 250ml culinaire room, boter, peper, zout en nootmuskaat.

RECEPT

Snij de witloofstronken overlangs door (dit wil zeggen in de lengte in 4 versnijden) en vervolgens in fijne reepjes. Snij ook de opgerolde schellen beenham in fijne reepjes.

Verhit boter in een ronde pan met rechte rand (een sautoir). De hoogte van deze pan is kleiner dan de diameter en ze is voorzien van steel en deksel. Ideaal om dit gerecht in te laten sudderen. Stoof het witloof aan op een zacht vuur, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Na een 10-tal minuten voeg je de beenham toe. Roer een aantal keer om met een houten lepel en overgiet vervolgens met de culinaire room. Zachtjes laten pruttelen tot je de juiste sausdikte bekomt.

d44addf8-7faa-4896-a9eb-5604b00ed4d7

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *