Witloofsoep

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

1 ajuin

1 aardappel

500 gr witloof

0,5 L kippenbouillon

1 laurierblaadje

Olijfolie

Gebakken uitjes (voorverpakt)

Pijpajuin

Optioneel: citroentijm en piment d’espelette

RECEPT

Schil de ajuin en de aardappel, snij beiden in grove stukken.

Kuis het witloof en snij in dikke repen.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de ajuin in aan.

Voeg de aardappel toe en roer enkele malen om met een houten lepel.

Voeg het witloof toe en blus met de kippenbouillon. Het laurierblaadje mag er ook bij.

Laat 20 minuten zachtjes pruttelen en verwijder vervolgens van het vuur. Haal het laurierblaadje er uit en mix de soep met een handmixer. Giet ze vervolgens door een puntzeef.

Werk af met gebakken uitjes en in fijne ringskes gesneden pijpajuin. Wat citroentijm past er ook bij en een snuifje piment d’espelette, voor zij die een pikante touch willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *