Lizzylizzblog

Witte chocolademousse met advocaat topping

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee “crêpes de dentelles” koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé!

Maak dit dessert gerust de vooravond van je feest, het nachtje in de koelkast zal de mousse alleen maar beter laten worden. In plaats van de traditionele koffie bij dessert, koos ik een flesje cremant de Bordeaux uit. Een cremant met fijne bubbels, daar hou ik van. Ik geef je even de kenmerken van deze fles mee. De prijs bedraagt tussen de 12-20€. Serveren doe je best tussen de 7-11 graden Celsius. Deze Perle de Piot is een droge, witte cremant gemaakt van Cabernet Franc en met aroma’s van citrusvruchten, hazelnoot en witte bloemen. Hij past perfect bij deze witte chocolademousse.

Witte chocolademousse met advocaat topping

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding mousse en crèmes
Personen

6

personen

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee “crêpes de dentelles” koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Oh ja, ik dronk er een lekker glaasje cremant de Bordeaux bij.

IngrediËNTEN

  • Voor de mousse: 200 gr witte chocolade, 2 gelatine blaadjes, 375gr slagroom, 75gr suiker, 2 eieren en 1 eierdooier, 50 ml Amaretto

  • Voor de advocaat topping: 100 gr zure room, 50 gr bruine cassonadesuiker, 100 ml advocaat

  • Afwerking: gesuikerde kerstversiersels en “crêpes de dentelles” koekjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom op tot hij lobbig wordt.
  • Klop de eieren tesamen met de eierdooier luchtig en voeg beetje per beetje de suiker toe. Klop tot een wit mengsel.
  • Verwarm de Amaretto en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer tot ze opgelost zijn en giet dit mengsel bij het eiermengsel. Spatel er vervolgens de witte chocolade onder. En tenslotte de slagroom.
  • Verdeel over 6 dessertglazen en zet minstens 1,5u in de frigo. Maak ondertussen de advocaat topping door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet eveneens in de frigo. Serveren doe je op het moment zelf. Afwerken en versieren. Klaar is kees.

KANTTEKENING