Witte chocolademousse van groene thee

••• recept voor 3 potjes •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding dient 1 nacht in de frigo te rusten •••

INGREDIENTEN

200 ml culinaire room

100 gr witte chcolade met meloen en groene Matcha thee

Zeste van 1 limoen

Blauwe bessen

RECEPT

Ik maakte dit recept voor de Delicata “Van MMM tot OMG” campagne van Delhaize. Als Delhaize Ambassadeur heb ik het geluk 4 vernieuwende chocolade assortimenten te mogen proeven.

Deze witte chocolade met gedroogde stukjes Cantaloupe meloen en groene Matcha thee komt uit het “Discover Happiness” assortiment. De groene thee geeft de zoete chocolade een subtiele bittere bite.

Breng de room in een pan tot aan het kookpunt (“frémir“).

Haal van het vuur en voeg de verbrokkelde chocoladestukken toe.

Blijf roeren met een houten lepel tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Voeg nu de zeste van limoen toe en roer het geheel nog enkele malen om.

Laat het chocolademengsel overnachten in de frigo.

Haal de volgende dag het mengsel uit de frigo, giet het in de keukenrobot en klop het op tot je een mousse bekomt.

Lepel de witte chocolademousse in glaasjes en werk af met blauwe bessen.

Je kan nog andere versiering aanbrengen zoals een muntblaadje, wat extra limoenzeste, rood fruit zoals rode besjes of aardbeien,… de keuze is aan jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *