Witte chocoladetaart

••• recept voor 1 taart (ø 24 cm) •••

••• voorbereiding 15 minuten, bereiding min. 6u afkoelen in de frigo (bij voorkeur een nachtje) •••

INGREDIENTEN

250 gr petit-beurre koekjes

100 gr boter

250 gr witte chocolade

150 gr roomkaas

170 ml slagroom

250 gr mascarpone

2 repen witte chocolade

Hazelnoten

Bresiliennenootjes

Chocoladeschilfers

RECEPT

Ik baseerde me voor de basis witte chocoladetaart op een recept van As Cooked By Ginger.

Mix de petit-beurre koekjes fijn met de blender.

Smelt de boter in de microgolfoven.

Meng de gesmolten boter onder het fijne koekjesmengsel.

Klop de slagroom stijf met een keukenrobot.

Meng de roomkaas met de mascarpone. Roer er de slagroom onder.

Smelt de witte chocolade “au-bien-marie” en laat ze even afkoelen op kamertemperatuur. Lepel ze nadien door het roomkaas-mascarpone mengsel. Meng er ook wat bresiliennenootjes door en de 2 in brokjes verbrijzelde witte chocoladerepen.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier (enkel de bodem, niet de volledige vorm).

Giet het koekjesmengsel uit op de bodem en druk alles goed aan met een vork. Zet een 10-tal minuten in de diepvries.

Giet vervolgens het chocolademengsel over de gekoelde bodem. Smeer mooi uit.

Laat minstens 6u in de frigo opstijven. Nog beter is de taart te laten overnachten in de frigo. Werk af met gehakte hazelnoten, bresiliennenootjes en chocoladeschilfers.

Laat het jullie smaken,

Lizzy x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *