Witte wijnsaus

Sauzen, daarvoor zit je goed bij mij. Grote sauzen fan hier. Niets beter dan een lekker mals stukje vlees of een delicieus gebakken visje met daarbij een goeie saus. Want als je dan toch voor die lekkere saus kiest, doe het dan goed. Das mijn leuze.

Vandaag geef ik jullie het recept mee voor een klassieke witte wijnsaus. Die kan mooi geserveerd worden bij een stukje kabeljauw of met in de pan gebakken tongfiletjes. Met zeevruchten kan ook natuurlijk. Denk maar aan een vislasagne in de oven. Of waarom niet eens maken met pladijs, die is immers verkozen tot vis van het jaar 2020.

Keuze genoeg dus. Aan de slag!

Benodigdheden voor 4 personen

1 sjalot en 1 witte selderstengel

1 laurierblad en wat tijmtakjes

100 ml witte wijn, 250 ml visfond, 250 ml lichte culinaire room (Campina)

50 gr ongezouten boter

Sap van een halve citroen

Peper en zout

Recept

Kook de witte wijn en de visfond samen in tot ongeveer 1/3 van de hoeveelheid.

Schil de sjalot en snipper fijn. Rasp de selderstengel en snij in fijne brunoise. Smelt wat boter en stoof er de sjalot en de selder in aan. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe.

Blus met het ingekookt visfond-witte wijn-mengsel en voeg de room toe. Laat een 10-tal minuten pruttelen en giet nadien doorheen een puntzeef.

De fijne saus die je overhoudt, ga je nu afwerken met de klontjes boter. Deze voeg je toe onder voortdurend roeren én terwijl de pan terug op het vuur staat.

Wanneer de saus de juiste dikte heeft, haal je ze van het vuur, werk je af met het citroensap en kruid je met peper en zout.

Smakelijk!

1 reactie

Laat een antwoord achter aan Sliptongetjes uit Zeebrugge – Lizzylizzblog Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *