Lizzylizzblog

Worstebroodjes

Zondag Hapjes dag! Drie zondagen na elkaar krijgen jullie easy peasy hapjes voorgeschoteld. Perfect om die eindejaarsperiode voor te bereiden en ook iets “makkelijks” klaar te hebben staan waar de kids sowieso op verzot zijn. Enne… mijnen echtgenoot hier eet die dus ook super graag hé.

Worstebroodjes

Recipe by LizzylizzCourse: HapjesCuisine: Vleesgerechten
stuks

12

stuks

Easy peasy hapjes die iedereen lust en die van jouw eindejaarsfeestje een succes maken. Deze worstebroodjes zijn zeer geliefd en o-zo-lekker als je ze in wat ketchup dipt. Hmmm!

IngrediËNTEN

  • 1 rol bladerdeeg – 1 losgeklopt ei

  • 250gr gemengd gehakt (varken-kalf) – 20 gr mengeling panko en chapelure – peper, zout, gedroogde tijm en rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 180 gr c

  • Bereid het gehakt door het te mengen met de panko en de chapelure. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Rol het gehakt tot een lange worst.
  • Rol het bladerdeeg uit. Leg er de lange worst op. Bestrijk de zijkanten met het losgeklopt ei. Rol het vel bladerdeeg op en druk goed aan. Snij vervolgens in stukken van zo’n 5 cm.
  • Leg de worstebroodjes op bakpapier en bestrijk met nog wat extra losgeklopt ei. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Serveer met ketchup.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x