Wortel- en komkommersalade

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 15 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDIENTEN

Voor de wortelsalade: wortels, veldsla, citroen, olijfolie, verse peterselie, peper en zout

Voor de komkommersalade: komkommer, azijn, olijfolie, zwarte ontpitte olijven, verse dragon

RECEPT

Wortelsalade: schil de wortels met een dunschiller en snij deze vervolgens in fijne reepjes van 3mm op 3mm (julienne). Kruid met peper en zout.

Maak een vinaigrette van olijfolie en citroensap (verhouding: 2 eetlepels olie t.o.v. 1 eetlepel citroensap).

Vermeng de worteljulienne met de vinaigrette.

Was wat veldsla en bekleed er een bord mee (langs de rand). Vul het binnenste van het bord met de worteljulienne. Werk af met plukjes peterselie ter versiering.

Komkommersalade: schil de komkommer met een dunschiller en snij deze vervolgens door in de lengte. Verwijder de pitten en bestrooi de komkommer met zout om het vocht te onttrekken (dégorger). Zo vermijd je een bord/kom vol « water ».

Wacht een half uurtje, spoel de komkommer af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snij de komkommer in blokjes. Kruid met peper en zout.

Maak een vinaigrette van azijn en olijfolie, op dezelfde wijze als deze gemaakt voor de wortelsalade. Was en hak de dragon fijn.

Vermeng de komkommersalade met de vinaigrette en de dragon. Voeg tenslotte de in stukjes gesneden ontpitte zwarte olijven toe.

Wist je dat een enkelvoudige salade zoals deze wortel- en komkommersalade uit één enkele groentesoort bestaat, die je afwerkt met één of meerdere garnituren? Van zodra je met twee of meerdere groentesoorten werkt, spreken we van een gemengde salade.

D9030CD5-66EC-4A17-8FD9-BB70B23EADCA

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *