Lizzylizzblog

Wortel-Pastinaaksoep

Jullie waren laaiend enthousiast over de pastinaaksoep, benieuwd wat jullie van deze variant met wortel zullen vinden. Voor de afwerking gaan we deze keer kiezen voor een mix van pitten en zaden, krulpeterselie en een lepeltje zure room. Oh ja, die draai van de zwarte pepermolen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wil je deze soep als maaltijdsoep eten, doe er dan wat stukjes kip bij. Of combineer met een lekkere meergranen sandwich, besmeerd met goeie boter. Beide mag natuurlijk ook. Je ziet, een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig.

Wortel-Pastinaaksoep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soep
Personen

4

personen

Een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig. Zoals deze wortel-pastinaaksoep: instant happiness!

IngrediËNTEN

  • 2 grote sjalotten – 5 grote wortels – 2 pastinaken – olijfolie – 1,5 L groentenbouillon

  • Gedroogde kruiden: tijm, oregano, komijnzaadjes, zwarte peper, steranijs (1)

  • Afwerking: pitten & zaden, krulpeterselie, zure room

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit de olijfolie op een zacht vuur en stoof de grof gesneden sjalot, wortel en pastinaak aan. Roer enkele malen om. Kruid met de gedroogde kruiden.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat een 20-tal minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soep van het vuur, verwijder het steranijs en mix tot een gladde soep. Werk af met de pitten en zaden, een lepel zure room, wat krulpeterselie en een draai van de zwarte pepermolen.

KANTTEKENING

  • Ik haalde mijn verse producten bij Aldi (samenwerking)