Wortelsoep met verse tijm

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 25 minuten •••

INGREDIENTEN

1 ajuin, 1 aardappel, 1 preistengel (witte gedeelte)

1kg wortelen

Enkele takjes tijm, 2 laurierblaadjes en peterseliestengels samengebonden met wat touw (bouquet-garni)

200ml kalfsfond, 800ml water, 1 groentebouillonblokje

Boter, peper en zout

RECEPT

Schil en snij de wortelen, ajuin, aardappel en preistengel in stukken.

Smelt boter in een soeppan, stoof de ajuin, aardappel en preistengel zachtjes aan. Voeg vervolgens de wortelen toe.

Een aantal keer omroeren en de bouquet-garni mag er bij.  Blussen met de kalfsfonds en vervolgens het water en het groentebouillonblokje er bij. Je mag de soep 20 minuten laten pruttelen.

Werk af door het verwijderen van de bouquet-garni en mix de soep met een staafmixer. Een handvol verse tijm in de soep en als je wil kan je ook een scheutje room toevoegen. Afkruiden met peper en zout.

07d64811-2521-4ae3-882f-14be7e45b4d2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *