Dagelijkse kost. Volledig kidsproof. De echtgenoot hier is er verzot op. Mijn groot kind nietwaar 😉
••• recept voor 2 personen •••
••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••
INGREDIENTEN
Een 6-tal grote (bloem)aardappelen
Een 3-tal grote wortels
Wat halfvolle melk
1 eierdooier
Peper & nootmuskaat
Bakboter
Bladpeterselie
300 gr fijne kippefilets (kippehaasje)
Voor het paneren: bloem, 1 losgeklopt ei, paneermeel
RECEPT
Paneer eerst de kippefilets. Dit doe je als volgt: eerst in de bloem wentelen, dan doorheen het losgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel halen. Belangrijk is dat alle kanten goed zijn besmeerd. Leg ze nadien even opzij.
Maak nu de wortelstoemp. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Rasp de wortels en snij eveneens in grove stukken.
Breng water aan de kook en voeg de stukken aardappel en wortel toe. Laat een 20-tal minuten doorkoken.
Giet de aardappelen/wortels af, voeg wat melk en de eierdooier toe. Plet grof. Afkruiden met peper, plus het klontje boter er doorheen roeren.
Ik gebruik bewust geen zout, gezien de echtgenoot dit momenteel moet mijden. Om toch wat meer smaak aan de puree te geven kruid ik nog wat bij met nootmuskaat.
Bak de gepaneerde kippefilets in de bakboter. Het geheim van het krokante korstje? Braad elke kant slechts één keer (als je meerdere keren gaat draaien, gaan de stukjes slapper worden).
Serveer op een groot bord en werk rijkelijk af met fijngesnipperde bladpeterselie.
Â
