Wrap met komkommer feta salade en lamsburger

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

2 wraps

1 teentje knoflook

1 lente-uitje

Een halve komkommer

40 gr feta

2 baby-gems (salade)

Kant-en-klare hummus

250 gr lamsgehakt

1 KL komijn, 1 KL korianderpoeder, 1 KL oregano

Peper en zout

Olijfolie

RECEPT

Geïnspireerd op een recept van Libelle Lekker.

Maak de salade

Schil de komkommer en snij deze in fijne blokjes (“brunoise“).

Verwijder de nerven van de baby-gems en snij deze in fijne reepjes (“julienne“).

Verbrokkel de feta.

Meng de salade, de feta en de komkommer met wat olijfolie.

Maak de lamsburgers

Lamsgehakt is meestal enkel op bestelling verkrijgbaar en vaak verkoopt de beenhouwer deze per kg. Geen probleem, vraag hen de rest vacuum te verpakken zodat je deze in de diepvries kan bewaren. Of verwerk onmiddellijk en maak er bijvoorbeeld ballekes of een fricandon van.

Pel en pers de knoflook fijn. Versnipper het lente-uitje.

Meng het gehakt met de look, het uitje en de gedroogde kruiden.

Kruid af met peper en zout.

Vorm kleine hamburgers (ik gebruik hiervoor een “serveerring” om mooie, ronde exemplaren te krijgen). Bak deze langs beide kanten aan in olijfolie.

Maak de wraps

Warm de wraps op volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de hamburger en het slaatje. Vouw de wraps op. Serveer met een portie hummus waarin je de wrap kan dippen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *