Yoghurtdip met knoflook, komkommer, verse munt en pijpajuin

••• recept voor 4 personen •••

••• (voor)bereiding 10 minuten •••

INGREDIENTEN

250 ml Griekse yoghurt

1 teentje knoflook

1 komkommer

Handvol verse munt

Pijpajuin

Olijfolie (1 à 2 EL)

Peper en zout

RECEPT

Schil de komkommer, halveer in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepeltje. Snij vervolgens de komkommer in heel fijne blokjes (“brunoise“).

Pel de knoflook en pers deze fijn met een knoflookpers.

Snij de pijpajuin in rondellekes (0,5 cm dik).

Spoel de verse munt af onder koud water en hak ze fijn (“hacher”).

Meng al deze ingrediënten samen met de Griekse yoghurt.

Breng op smaak met olijfolie, peper en zout (“assaisonner”).

Laat min. 2u in de frigo afkoelen (“refroidir”), zo komen de smaken het beste tot hun recht.

Deze zalige yoghurtdip is gebaseerd op het originele recept van tzatziki. Ik verving de dille door verse munt en voegde wat pijpajuin toe. Een perfecte dip om als bijgerecht te serveren bij allerlei brood, rauwe dipgroenten, een BBQ,… het brengt het zonnetje in huis!

Geniet van jullie weekend,

Lizzy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *