Zalm Teriyaki

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 minuten •••

INGREDIËNTEN

2 stukjes zalmfilet (150 gr per persoon)

Olijfolie

Peper en zout

Witte rijst (1 zakje)

Pijpajuin

Veldsla

Halve komkommer

Voor de Teriyaki saus

20 ml sojasaus (Lima Strong Tamari)

60 ml water

15 gr bruine suiker (Candico)

1/2 teentje knoflook

1 EL honing

1 EL gemberpoeder

Wat witte sesamzaadjes

RECEPT

Kook de witte rijst volgens de instructies op de verpakking.

Kuis de veldsla, was de komkommer & snij deze in dunne schijfjes, snij de pijpajuin eveneens fijn.

Rooster de witte sesamzaadjes zonder vetstof in een braadpan. Zet ze nadien even opzij in een ander kommetje. Gebruik nu deze braadpan om de Teriyaki saus te maken.

Giet de sojasaus in de braadpan samen met het water. Opgelet de braadpan is warm doordat je ze gebruikt hebt om de witte sesamzaadjes te roosteren. Als je de vloeistof er dus ingiet, zal het wat stoom geven.

Roer enkele malen om en voeg de bruine suiker toe. Zet terug op het vuur, blijf verder roeren en doe er de fijngeperste knoflook, de honing en het gemberpoeder bij. Blijf roeren tot je de gewenste sausdikte hebt.

Indien te dik, voeg gerust nog wat water toe. Indien niet genoeg smaak, voeg gerust nog wat gemberpoeder toe. Hangt af van je eigen smaak.

Bak nu de zalm in olijfolie in een braadpan. Bak elke zijde zo’n 3-4 minuten tot je een mooie gebruinde kleur krijgt. Kruid af met wat peper en zout.

Dresseer nu je bord. Wat witte rijst met daarop een stukje zalm. Wat veldsla, komkommer en pijpajuin. En de Teriyaki saus werk je af met de geroosterde witte sesamzaadjes.

Smakelijk,

Lizzy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *