Lizzylizzblog

Zoet-zure opgelegde komkommers

Dat zonnig weekend komt er eindelijk aan. Whoup whoup! Zeker weten dat half België dus zijn BBQ zal uithalen en zal genieten van een zalige brochette of kippenbout.

Ben je nog op zoek naar een sidedish die je zowel bij jouw aperomoment als bij een slaatje kan serveren? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Zoet-zure opgelegde komkommers, het is verrassend lekker. Weinig werk aan, enkele uren in de frigo laten afkoelen en je kan beginnen smullen. Maak maar een grote pot, die blijft trouwens lang goed als je hem koel bewaart in de frigo.

INGREDIËNTEN

1 komkommer

1 zoete ui

100 ml witte wijnazijn & 25 ml water

50 gr suiker

Een snuifje zout

Kruiden: gele mosterdzaden en witte peperbolletjes (Mill&Mortar) – gedroogde korianderblaadjes (of bolletjes als je geen blaadjes in huis hebt)

RECEPT

Was de komkommer en snij in fijne schijfjes.

Schil de zoete ui en snij in dunne ringen.

Giet de witte wijnazijn en het water in een kookpan. Voeg er de suiker, het zout en de kruiden aan toe. Breng aan de kook.

Voeg de ui en de komkommer toe en laat nog een 2-3 tal minuten mee doorkoken.

Giet over in een gesteriliseerde bokaal en sluit deze af. Laat afkoelen en zet vervolgens in de frigo. Laat de pot enkele uren koelen.

Benieuwd wat jij er van vindt!

 

1 reactie

Laat een reactie achter bij Griekse PastasaladeReactie annuleren