Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Ik geef toe dat ik veel te weinig zoete aardappel op het menu zet. Nochtans hou ik van de smaak en kan ik zo wel een aantal gerechten bedenken waarin ik deze zoete aardappel zou verwerken. Laten we beginnen met soep. Zoete aardappelsoep, puur natuur. Het is de week van de Peulvrucht (6-12 februari 2023) dus je zou eventueel wat linzen kunnen toevoegen aan deze zoete aardappelsoep en ze dan bijvoorbeeld serveren met naan brood. Klinkt ook goed hé! Maar goed… ik ga dus voor de volle smaak van zoete aardappelsoep.

Zoete aardappelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soep
Personen

4

personen

Vandaag ga ik voor zoete aardappel en maak ik er soep van. Want geef toe, een dampende kom soep is toch het beste wat je ooit kan overkomen, niet?

IngrediËNTEN

  • olijfolie – 1 zoete aardappel – 2 wortels – 2 rode uien – 1 rode paprika – 3 teentjes knoflook

  • 2 groentenbouillonblokjes – 750 ml water

  • Afwerking: cayennepeper, pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de zoete aardappel, de wortels en de rode ui. Was de paprika. Snij de zoete aardappel en de paprika in blokjes, de wortels en de rode ui in schijfjes. Versnipper de knoflook.
  • Fruit de rode ui en de knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de groentjes toe. Roer af en toe om met een houten lepel.
  • Verbrokkel de bouillonblokjes over de groenten mengeling en overgiet met het water. Laat een 20-tal minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Mix de soep in je keukenblender (hallo smeuïgheid!) of met een staafmixer. Afkruiden met cayennepeper. Afwerken met pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes. Serveren met een stukje (naan) brood en je hebt een volwaardige lunch / lichte lunch maaltijd.

KANTTEKENING

  • Laat het je smaken. Lizzy x