Lizzylizzblog

Zomerse glaasjes

In navolging van de zomerse koekjes werden het vandaag de zomerse glaasjes.

Principe is vrij eenvoudig, een mousse, wat verbrokkelde koekjes, wat vers fruit en een coulis. Afwerken met verse kruiden. En zo creëer je de lekkerste zomerse glaasjes.

Terwijl ik voor de zomerse koekjes nog zelf de koekjes bakte, heb ik hier voor “kant-en-klaar” gekozen. Ik gebruikte de Sprits boterkoekjes (zonder chocolade) van een grootwarenhuis. Je vindt ze praktisch overal.

Wat heb je nodig?

De Kefir met aardbeien van Campina vormt de basis van de vulling.

1 potje Kefir met aardbeien, 125 gr mascarpone, 2 eieren, 100 gr suiker en 10 druppels Vanille Bourbon.

Hoe ga je te werk?

Gebruik de keukenrobot om suiker en eigeel schuimig op te kloppen. Voeg hieraan de mascarpone en de KEFIR met aardbeien al roerend toe. Ook de Vanille Bourbon mag je toevoegen.

Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het mascarpone-KEFIR mengsel. Je bekomt zo een luchtige vulling. Laat deze zo’n 4u opstijven in de frigo.

Lepel de vulling in het glaasje. Doe er bovenop de verbrokkelde koekjes. Leg er wat verse frambozen op en overgiet met een frambozencoulis. Ik kocht deze ook in het grootwarenhuis, in de diepvriesafdeling vind je een pak met een aantal couliszakjes in. Altijd handig om in huis te hebben.

Wat ik nu vind van die Kefir met aardbeien?

Wel, ik vind hem lekker. Hij is inderdaad smeuïg en zacht van smaak. Perfect om crèmes en mousses mee te maken. Combineert ook prima met mascarpone. Er volgen zeker nog nieuwe recepten met deze Kefir.

Maar eerst ga ik met één van de andere Kefir’s aan de slag. Misschien wel die met haver en walnoot, die zie ik wel zitten in een ontbijt met granola en vers fruit. Wordt dus zeker vervolgd!