De Kefir met aardbeien van Campina is heerlijk smeuïg, rijk van smaak en zacht van structuur. Het is gemaakt op basis van gefermenteerde melk. Ik ging met zo’n potje aan de slag om een koekjesvulling te maken. Zandkoekjes die met frambozen coulis worden versierd. Zomerse koekjes noem ik ze.
°°° recept voor 15 koekjes °°°
°°° voorbereiding 15 minuten, bereiding koekjes 12 minuten, bereiding koekjesvulling 4u in de koelkast °°°
INGREDIËNTEN
Voor de koekjes
500 gr Cookies & Crust Mix (Brand New Cake)
155 gr ongezouten roomboter
1 ei
Voor de koekjesvulling
150 gr Kefir met aardbeien
125 gr mascarpone
2 eieren (eigeel & eiwit van elkaar scheiden)
100 gr suiker
10 druppels Vanille Bourbon
Voor de afwerking
Frambozen coulis (diepvries)
RECEPT
Koekjesvulling
Gebruik de keukenrobot om suiker en eigeel schuimig op te kloppen. Voeg vervolgens de mascarpone, de Kefir met aardbeien en de Vanille Bourbon toe. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het mascarpone-Kefir mengsel. Je bekomt een luchtige mousse. Deze dient 4u op te stijven in de frigo.
Koekjes
Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.
Meng de mix, het ei en de boter en kneed deze tot een stevig deeg. Laat vervolgens het deeg 1u opstijven in de frigo.
Rol het deeg nadien uit tot ca. 3 mm dikte en steek er koekjes uit met behulp van vormpjes. Leg de uitgestoken vormpjes op bakpapier en bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Ik maak de koekjes met een boven- en onderkant. Daar tussenin spuit ik de koekjes vulling. Eenmaal alle koekjes gevuld zijn besprenkel ik ze met de frambozen coulis. Nog even laten opstijven en de koekjes kunnen verorberd worden.

[…] navolging van de zomerse koekjes werden het vandaag de zomerse […]
[…] navolging van de zomerse koekjes werden het vandaag de zomerse […]