Zongedroogde tomaten

••• recept met restjes •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 3 uren •••

INGREDIENTEN

Restje mini-tomaten

Verse en gedroogde oregano

Peper en zout

Knoflook

Olijfolie extra vierge

RECEPT

Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius.

Snij de mini-tomaten in 4.

Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de mini-tomaten (met de snijkant naar boven) op.

Kruid met peper, zout en gedroogde oregano. Leg ook wat takjes verse oregano tussen de mini-tomaten.

Laat gedurende 3 uren de tomaten geleidelijk aan verschrompelen. Ik ben regelmatig eens gaan kijken om zeker te zijn dat ze niet verbrandden. Haal na de baktijd de mini-tomaten uit de oven en laat ze afkoelen.

Eens afgekoeld, doe je ze in een afsluitbare bokaal, voeg je wat fijn gesnipperde knoflook en nog enkele verse oreganoblaadjes toe. Overgieten met olijfolie. Potje dicht en de frigo in.

Ideaal als aperitiefhapje, in een slaatje of in een pastasaus. En vooral #no waste !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *