Selecteer een pagina

Over Lizzy

Ik ben een gepassioneerde foodblogster die houdt van heerlijk eten en genieten van een goed glaasje wijn. Van smakelijke recepten tot wijntips, ik laat je met veel plezier zien hoe je van elke maaltijd een onvergetelijke ervaring maakt. Mijn doel is jullie zin te doen krijgen om de keuken in te duiken en zelf aan de slag te gaan. 

Lizzylizzblog - Lizzy

Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Eenvoudige, smaakvolle recepten. Met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt bij jouw lokale handelaar of in jouw supermarkt om de hoek. Ik probeer zo veel mogelijk seizoensgebonden te koken en restjes verwerken doe ik ook graag.

Af en toe waag ik mij aan het bakken. Ik ben absoluut geen “baking queen” maar basis bakrecepten krijg je hier wel te zien. Een traditionele chocomousse of een lekkere appelcake. Een luchtig geklopte sabayon of een zoete panna cotta.

Mijn drie pijlers

Lizzylizzblog Belgische Producten

Belgische producten

Ik hou er van smaakvolle en authentieke gerechten te bereiden met de beste ingrediënten van ons land. Daar waar het kan koop ik lokaal en steun ik onze Belgische ondernemers.

Lizzylizzblog Verse producten

Verse producten

De levendige kleuren, de intense smaken en de voedzame eigenschappen van verse producten bieden een enorme meerwaarde aan de gerechten die je maakt. Versheid gaat boven alles voor mij.

Lizzylizzblog Eenvoudige recepten

Eenvoudige recepten

Met eenvoudige recepten draait het koken om puur genot en minimale stress. Geen ingewikkelde technieken of ellenlange ingrediëntenlijsten, gewoon simpele gerechten boordevol smaak. 

LizzyLizz ergens anders

Wil je mij ook ergens anders volgen?

Wat je nog niet over mij wist

Bloemen

Cat-mom ja zeker!

Er loopt hier 1 pluizige lieverd rond. Ze komt wel eens in beeld op mijn Instagram account. Ze lust zowat alles wat ik klaarmaak en is dol op het voorproeven van gerechten. In kleine mate weliswaar, haar hoofdmaaltijd is katteneten hoor, maak je geen zorgen.

Plantenliefhebber for sure!

Absoluut geen groene vingers, maar wat hou ik er van planten en bloemen in huis te hebben. Weliswaar op veilige (lees: hoge) afstand, want de pluizige lieverd is nu ook eenmaal dol op het groen in huis. Wij wonen landelijk te Kruisem en zodra het mooi weer is, vind je ons in de tuin. Heerlijk genieten. Niets leuker dan buiten eten. Mijn echtgenoot is gepensioneerd en hij is de man met de groene vingers. Zijn tuin is zijn leven.

Getrouwd met een moeilijke eter!

Hier kan ik eigenlijk een apart hoofdstuk over schrijven, maar ik zal me inhouden. De liefste echtgenoot “ever” maar wat is ie moeilijk als het op eten aankomt. Er mag geen “groen” inzitten (lees: verse kruiden “dat gras van u”), zeker geen speciale smaken (lees: “geef mij maar overal nootmuskaat op”) bevatten en het mag enkel en alleen echte boerenkost zijn (lees: een kotelet met vleessaus, rauw witloof met mayonaise en aardappelen/puree). 

Fie
Norbert & ik

Wil je graag samenwerken?

Zin gekregen om samen te werken met mij? Aarzel dan niet contact op te nemen via onderstaande knop.