Selecteer een pagina

Boursin 2-daagse

door | 24 november 2024 | Evenementen, Hotspots, Hotspots Nederland | 2 reacties

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens de eindejaarsfeesten op jouw menu te zetten. Lees gerust verder, want ik neem je met plezier mee in dit avontuur.

Een exclusief Boursin diner in een prachtig kasteel

De plaats van het gebeuren is Valkenburg in het betoverende hart van Nederlands Limburg. Daar ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach (link). Château St. Gerlach ligt op slechts tien minuten rijden van het centrum van Maastricht en biedt vele mogelijkheden om van de historische stad te genieten.

Maar daarvoor zijn wij niet gekomen, wij gaan namelijk genieten van een exclusief diner in één van de prachtige zalen van het kasteel.

Een culinair voorproefje op de feestmaand waar momenten van fijn gezelschap en uitzonderlijke smaken samenkomen. We laten ons door Boursin inspireren met het oog op de komende feestdagen en dompelen onszelf onder in een wereld vol smaak en stijl. Het menu was er eentje om u tegen te zeggen. We gingen van start met een glaasje bubbels en appetizers met Boursin: een cup vormpje gevuld met een crème van Boursin look en fijne kruiden, afgewerkt met een eetbaar kruid.

De amuse bestaat uit linzen, knolselderij, duxelles van grotchampignons en is op basis van mijn all-time favoriete Boursin Truffel die opnieuw in de winkel verkrijgbaar is. Proef en oordeel zelf, ik zeg alvast: this one is the best! Het voorgerecht is een Tarte Tatin op basis van rode ui en Boursin knoflook & fijne kruiden. Het tussengerecht is kabeljauwrug met een jus van langoustine, prei en Boursin sjalot & bieslook. Het hoofdgerecht is rouleau van Hoender met dragon en jus van Pedro Ximenez.

Afronden deden we met het dessert. Een cremeux Kalamansi met compote van sinaasappel, vanille en afgewerkt met crumble. Of we genoten hebben? Dat zal wel zijn. Dit is het perfecte diner en de perfecte setting waarmee ik Boursin Momenten associeer. Het fijne gezelschap en de lekkere smaken die samenkomen en die van de avond een geslaagde avond maken.

Krijg je zelf zin in de Boursin kazen, ontdek dan hier alle verschillende variëteiten: Boursin.be. Ik ga binnenkort ook zelf aan de slag en zal jullie verrassen met enkele Boursin appetizers en een truffelpasta. Stay tuned zou ik zeggen.

De truffeljacht

En wie dacht dat het verhaal ophield na het diner en de overnachting, die heeft het mis. Op het programma vandaag: een lekker ontbijt en nadien ons klaarmaken om op truffeljacht te gaan. Ja je leest het goed, we gaan op truffeljacht. Op zoek naar de overheerlijke, verfijnde delicatesse. Het eerste wat in me opkwam was, dat zal met varkens zijn, maar nee hoor.

Op truffeljacht gingen we met Kaia, de truffelhond van André van Eyserhalte (link). Die heeft de omschrijving van zijn winkel goed bedacht: “eten & drinken – winkelen – beleven”. Zijn delicatessewinkel is het ware paradijs voor Bourgondische genieters en foodies. Zijn truffelgaard is met zorg en passie aangelegd, en dat merk je onmiddellijk op. Dit is een familieverhaal: je voelt de warmte, de liefde voor het Bourgondische, de open armen waarmee je ontvangen wordt vatten alles samen.

Normaal komen truffels uit warme, zuidelijke landen zoals Italië en Frankrijk. Maar André heeft daar verandering in gebracht. Hij kwam in contact met een dame die kalk was komen kopen in de buurt, voor haar truffelgaard in Wageningen. De genaamde Judith Evenaar doet al jaren onderzoek naar het zoeken van truffels onder de rivieren in Nederland, want het blijkt dat truffels hier ook echt in het wild groeien. Na nog enkele keren met haar contact te hebben gehad, heeft André besloten om bodemmonsters te laten nemen. Hieruit bleek dat de grond die de familie bezit, ook geschikt is om truffels te laten groeien. Zo ontstond het idee voor de Truffière Eyserhalte.

André vond dus het nieuwe zwarte goud in de bossen bij zijn geboortegrond. Daar plantte hij de eerste bomen voor zijn truffelgaard. Op vandaag levert hij zowel aan particuliere klanten als aan horeca klanten. Je kan de truffel ook gewoon in zijn winkel aankopen. Het is een autorit naar Valkenburg waard. Geloof me.

Ik sluit af met enkele sfeerbeelden van de truffeljacht en weet ondertussen dat voor deze jacht honden worden gebruikt en geen varkens… want die eten namelijk de truffels ook op. Kaia deed dat niet, was soms wel wat onstuimig, maar gelukkig was André daar om steeds op het juiste moment Kaia tegen te houden, de truffel uit de grond te nemen en Kaia te belonen met een koekje. Wat een belevenis deze truffeljacht. Voor eeuwig vastgelegd. Dank je wel Boursin voor deze prachtige tweedaagse. Ik heb genoten, maar dat hadden jullie wel al door he. Tot gauw!

2 Reacties

  1. Meerpoel

    Dat zag er super leuk uit ….. zeker als er grote en lekkere truffels 😉werd gevonden door de woefi😉👌

    Antwoord
    • Lizzylizz

      Een unieke ervaring!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Populaire berichten

0
(0)

Nog meer uit hotspots

Cruysem mousserende wijnen

Cruysem mousserende wijnen

Het is een mooie zomerdag. De perfecte dag om de mousserende wijnen van Cruysem te gaan degusteren. We springen de fiets op en rijden genietend naar het Cruysem domein op nog geen 10 km van waar wij wonen, in Kruisem. Zoals elk jaar organiseert Cruysem een...

Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit: de start van het aardbeien seizoen. Voor het eerst beleefde ik de start van het Hoogstraten aardbeien seizoen van wel heel dichtbij. Ik werd namelijk als "Hoogstraten Ambassadeur" uitgenodigd door de Coöperatie om de hele belevenis...

B en B Scheldekant

B en B Scheldekant

Op stap in de Vlaamse Ardennen en overnachten in B en B Scheldekant. Ik wou mijn vriendin voor haar verjaardag verrassen met een lekker diner en een avondje overnachten in een B&B. Niet te ver weg. De Ardennen dacht ze, want ik had gezegd "doe maar...

Juliana Hotel Brussel

Juliana Hotel Brussel

Even helemaal weg in eigen land. Op een mooie donderdag trekken we richting Brussel, terug naar onze geliefde stad waar we zo graag gewoond hebben. Op weg naar het Juliana Hotel op het historische Martelaarsplein dat enkel toegankelijk is voor voetgangers. Een...