Selecteer een pagina

Dulce de Leche Cheesecake

door | 10 oktober 2021 | Hotspots, Hotspots Brussel | 1 reactie

Vrijdagavond mochten we onze voeten onder tafel schuiven. De plaats van gebeuren: Tigermilk in de Baljuwstraat te Brussel (Elsene). Ze vroegen mij hun menu te gaan proeven en de sfeer in het restaurant te gaan opsnuiven. We gingen met 4 op stap. Of het een geslaagde avond werd? Lees maar even verder…

De eerste indruk, daar vertrouw ik altijd op

Klokslag 19u arriveerden we. Een van de eersten, dus ik had de tijd even rustig rond te kijken, met oog voor detail. Mijn eerste indruk? De sfeer zit goed. De inrichting is leuk. Het personeel ontvangt je vriendelijk. Ik voelde me welkom. Gelukkig trok ik snel wat plaatjes want al gauw bleek dat deze plek een felbegeerde plek is op vrijdagavond. Alle tafels bezet, iedereen druk in de weer. Je kan kiezen uit alleenstaande ronde tafeltjes (met wit gemarmerd blad) of de grotere rechthoekige houten tafels. Waar je bijvoorbeeld met 2×4 gaat zitten. Daar kozen wij voor.

First things first, een aperitiefke

Een tiental cocktails worden aangeboden. Wat ik er persoonlijk leuk aan vind, is dat ze naast de naam en de beschrijving van de cocktail er ook het type glas hebben naast getekend. Zalig dat je weet uit welk glas je gaat sippen.

We zijn met vier en kozen dan ook vier verschillende cocktails. Kunnen we even vergelijken, das altijd handig meegenomen. Stefaan en Wim gingen voor de “Passion In Tulum” en de “Bellini Social Club“, Norbert en ik voor de “Lady Coco Cabana” en de “Verbena Sour” :

  • Passion In Tulum: gekruide bruine rum, limoen, passievrucht, munt, wit bier en spuitwater (smaakt zuur);
  • Bellini Social Club: perzikpuree, vlierbloesemsiroop, Prosecco en spuitwater (smaakt zoet);
  • Lady Coco Cabana: gekruide rum, kokoslikeur, limoen, appelsap, Lady Grey thee (verfrissende smaak);
  • Verbena Sour: met verbena doordrenkte gin, Yuru puree, rietsuiker en limoen (smaakt zuur)

Tigermilk is een Mexicaans georiënteerde keuken

Wist je trouwens dat de naam “tijgermelk” komt van de mengeling die “ceviche” (hun nationale plat) die typische heldere en pittige smaak geeft? Het is een mix van limoensap, chili, rode ui, zout en verse vis. Wij besloten onze cocktail te laten vergezellen van een portie Nachos. De alom bekende tortilla maïs chips afgewerkt met guacamole, een kaasdip en verse koriander (die deed ik er trouwens af, want “as you know” team zeep hier hé).

Iets meer over de menukaart. 

Vis, vlees of vegetarisch, op basis van deze keuze ga je beslissen.

We namen sowieso de Taco’s (3 verschillende soorten) als side dish: de versie met kip met pindanoten en een spicy mayonaise, de versie met zoete aardappel en de versie met pulled pork en een mengeling van huiskruiden. Lekker pittig!

Norbert koos de “costillas de la madre” – dit zijn ribbekes (fijn van smaak!) en wij drie gingen voor de “Pollo cheeseburger” (kipburger). Het mag gezegd worden, deze was goed, echt goed. Niet te groot, niet te klein, goed belegd met zachte kippefilet, zoete mayonaise, cheddar kaas, gepekelde rode ui en jonge slablaadjes. We kregen er krieltjes en zoete aardappelwedges bij geserveerd. Zeer smaakvol! Een flesje witte Chardonnay maakte het compleet.

Het was heel druk en je moest even wachten op het eten. Maar dit werd goedgemaakt door de ambiance die er heerste en de vriendelijke bediening die we kregen. Afsluiten deden we met de fameuze “Dulce de Leche cheesecake” mmm! Zwaar bommeke hoor. Amai, we deelden een stuk met twee. En dat was meer dan genoeg.

Ik kan dit bezoeken samenvatten als een gezellige avond, met lekker eten dat prijs-kwalitatief heel correct is. Je bent geen fortuin kwijt en je hebt gesmuld. Perfect om een vrijdagavond zo door te brengen.

Dank je Stefaan en Wim voor het leuke gezelschap. Dank je Tigermilk dat wij jullie menu mochten komen proeven. We hebben genoten!

PS er is ook een heel grote bar met een serieus aantal verschillende dranken 👌

1 Reactie

  1. Stefaan

    Was een heel fijne ervaring met fijn gezelschap! 😍

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Populaire berichten

0
(0)

Nog meer uit hotspots

B en B Scheldekant

B en B Scheldekant

Op stap in de Vlaamse Ardennen en overnachten in B en B Scheldekant. Ik wou mijn vriendin voor haar verjaardag verrassen met een lekker diner en een avondje overnachten in een B&B. Niet te ver weg. De Ardennen dacht ze, want ik had gezegd "doe maar...

Juliana Hotel Brussel

Juliana Hotel Brussel

Even helemaal weg in eigen land. Op een mooie donderdag trekken we richting Brussel, terug naar onze geliefde stad waar we zo graag gewoond hebben. Op weg naar het Juliana Hotel op het historische Martelaarsplein dat enkel toegankelijk is voor voetgangers. Een...

Ajuinsoep en Aalsterse Vlaaien

Ajuinsoep en Aalsterse Vlaaien

Anders een foodtour in Aalst doen? Zo luidde de titel van de mail die ik mocht ontvangen van de Stad Aalst. Ik was meteen getriggerd. Aalst, de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen, die me onmiddellijk doet denken aan ajuinsoep en vlaaien, zouden ze daar ook hippe...

Eendenfilet geserveerd met een puree en chips van rode biet

Eendenfilet geserveerd met een puree en chips van rode biet

Hey Lizzy, de nieuwe kaart is er. Kom je even proeven? De herfstgerechten wachten op jou! Gilles - Sales Manager The Dominican Brussels Een van mijn favoriete momenten van het jaar, het wisselen van de kaart in het geliefde The Dominican hotel. We ruilen de frisse,...