Selecteer een pagina

WOLF

door | 9 september 2020 | Hotspots, Hotspots Brussel | 0 Reacties

Foodspot alert te Brussel! WOLF zijn de allereerste overdekte food-hallen te Brussel, gelegen in de Wolvengracht, in een oude lokettenzaal van de toenmalige Algemene Spaar- & Lijfrentekas (ASLK).

Concept

Eind 2019 opende Wolf voor het eerst zijn deuren. In een mooi historisch gebouw, waar volop aan “up-cycling” is gedaan. De materialen uit de oude lokettenzaal werden hergebruikt en hervormd. Zo herken je bijvoorbeeld de structuur van de “loketten” in de centraal gelegen bar.

Wolf, dat is streetfood

Dat zijn een 20-tal standjes met elk hun eigen wereldkeuken. Van Grieks naar Vietnamees tot burgers, sea food, poké bowls en zoetigheden (denk chocolade all the way). Je komt er ook enkele Belgische kanjers tegen zoals Dierendonck en Gaufres & Waffles van Yves Mattagne. Voor ieder wat wils dus. 

Achteraan vind je een micro brouwerij waar het Wolf-bier wordt gebrouwen. Dit bier kan je degusteren aan de centrale bar, waar nog een klein aantal andere bieren en (fris)dranken worden aangeboden.

In the spotlight: IDEA | Greek Street Food

Griekse mezze aan een schappelijke prijs. Zo zou ik deze hotspot omschrijven. Ze bieden een aantal seizoensgebonden suggesties aan onder het motto “sharing food tastes better”. 

Een Griekse salade met feta, kappertjes, rode ui, kerstomaten, komkommer, Kalamata olijven en pita. Of een assortiment van tapenades zoals tzatziki, hummus met aubergine of feta.

Wij gingen voor de traditionele feta ballekes (bio) geserveerd met een saus op basis van honing en gerookte paprika. We deelden met ons twee de “Greekamole” (veggie) pita bun: guacamole, pita, feta, gegrilde Kalamata olijven, kerstomaten, komkommer, kappertjes en ajuin. Om vingers van af te likken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Populaire berichten

0
(0)

Nog meer uit hotspots

Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit: de start van het aardbeien seizoen. Voor het eerst beleefde ik de start van het Hoogstraten aardbeien seizoen van wel heel dichtbij. Ik werd namelijk als "Hoogstraten Ambassadeur" uitgenodigd door de Coöperatie om de hele belevenis...

B en B Scheldekant

B en B Scheldekant

Op stap in de Vlaamse Ardennen en overnachten in B en B Scheldekant. Ik wou mijn vriendin voor haar verjaardag verrassen met een lekker diner en een avondje overnachten in een B&B. Niet te ver weg. De Ardennen dacht ze, want ik had gezegd "doe maar...

Juliana Hotel Brussel

Juliana Hotel Brussel

Even helemaal weg in eigen land. Op een mooie donderdag trekken we richting Brussel, terug naar onze geliefde stad waar we zo graag gewoond hebben. Op weg naar het Juliana Hotel op het historische Martelaarsplein dat enkel toegankelijk is voor voetgangers. Een...

Ajuinsoep en Aalsterse Vlaaien

Ajuinsoep en Aalsterse Vlaaien

Anders een foodtour in Aalst doen? Zo luidde de titel van de mail die ik mocht ontvangen van de Stad Aalst. Ik was meteen getriggerd. Aalst, de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen, die me onmiddellijk doet denken aan ajuinsoep en vlaaien, zouden ze daar ook hippe...