Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Masso Antico Primitivo Salento Rosé

door | 7 april 2021 | Wijn in de kijker, Aperitief, Hapjes

Genieten ven een glaasje rosé? Ik ontdekte deze lekkere, iets zoetere rosé wijn en ben er op slag verzot op!
Lizzylizzblog

Als ik dit artikel later zal teruglezen, zal ik waarschijnlijk denken “hein, had ik gedronken of zo”? Awel ja! Maar niet in die mate dat ik hallucineerde hoor. Ik besloot deze morgen, na drie dagen sneeuwvlokken in de maand April te hebben gehad, er mij niets meer van aan te trekken en deze middag een heerlijke borrelplank te maken, vergezeld van een glaasje rosé. Zeg nu zelf, sneeuw in April, dat hou je toch niet voor mogelijk?

Had vandaag een dagje “verlof” ingepland omdat ik een Foodtour te Brussel zou doen. Deze zijn helemaal corona-proof, kleine groepjes met mezelf inbegrepen max. 4 (huidige corona-maatregelen). Vroeger waren het groepen van max. 10 personen. Tien is namelijk echt het maximum, ik vind dat het persoonlijk moet blijven, dus grote groepen vind ik te lastig, te afstandelijk. Het hele gebeuren vindt buiten plaats, met mondmasker op gaat dit prima. Alleen was de spelbreker deze keer het weer… En das wel de enige vereiste voor zo’n foodtour, het moet goed weer zijn, of toch alleszins droog weer. Drie uur in de nattigheid rondlopen, daar doen we niet aan mee.

Terug naar mijn borrelplank dus. Misschien kan ik de zon wel verleiden en op deze manier overtuigen snel terug te komen? Ik ontdekte een nieuw wijntje namelijk de Masso Antico wijn (2020).

Deze Masso Antico “Primitivo Salento Rosé” is gemaakt op basis van druiven uit Puglia. Alleen al bij de naam Puglia droom ik weg. Wat een mooie streek. Na het plukken van de druiven worden deze geperst en gedurende zo’n 2-tal uren gemasseerd. Gevolgd door een fermentatie van 10 dagen met streng geselecteerde gisten bij gecontroleerde temperatuur (14-16°C). Dit zorgt ervoor dat deze wijn zijn mooie rosé kleur krijgt.

De smaak van deze rosé, das een intense rosé-smaak zoals ik het graag heb. Weet je wel die “fluitjes” roséwijnen, die meer naar water dan naar wijn smaken, wel die wijnen daar heb ik het niet voor. Ik drink graag rosé met een uitgesproken smaak. Deze heeft een lekkere, iets zoetere smaak met tinten van aardbei, passievrucht, watermeloen en appelsien.

Het wijnhuis

De Masso Antico wijnen worden geproduceerd door het Italiaans filiaal van de Schenk groep gesticht in 1952. Zij zijn één van de grootste makers en verdelers van Italiaanse wijnen.

Daniele Ress en Carlo Filippi, keldermeesters, volgen volledig zelf de productie op, van op het veld tot de wijn in de fles gegoten wordt. Hun kennis over het territoire et het typische klimaat in deze Italiaanse regio’s wordt weerspiegeld in hun wijnen, het zijn moderne wijnen, aangepast aan verschillende soorten wijndrinkers.

Wine pairing

Deze Masso Antico Primitivo Rosé past perfect bij een borrelplank. Ik maakte er één bestaande uit mini-crackers met een pittige tomaten- en uiensmaak, wat charcuterie zoals salami en rauwe ham, stukjes blauwe schimmelkaas, zongedroogde tomaten en een tapenade van groene olijven. Ik waande me onmiddellijk ergens in het mooie Italië, sippend van mijn glaasje rosé, met mijn snoet in de zalige zon.

Dan maar back-to-reality zeker. Terug naar België, met sneeuw, zonder zon. Maar de borrelplank en het glaasje rosé, die zijn wel van de partij 🙂

Masso Antico Primitivo Rosé (2020)

Trouwens, deze rosé past ook prima bij vis- en schaaldierengerechten. Of gewoon puur natuur, op een zonnige zomeravond zou ik zeggen. Borrelhapjes en rosé zijn verkrijgbaar bij Colruyt. Het is bovendien een flesje onder de 10€ – budget vriendelijk. En das mooi meegenomen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

R&O mousserende wijnen

R&O mousserende wijnen

Live the Latin pasión: Ritmo Latino! Das de slagzin van de R&O mousserende wijnen. R&O mousserende wijn is een nieuwe sprankelende Chileense wijn. Beeld je het ritme van de Latino muziek in, lekker zwoel dansend met een glaasje van deze lekkere bubbels in de...

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Op zoek naar het perfecte hoofdgerecht voor jouw Kerstmenu? Gevonden! Roodbaarsfilet met julienne van prei, wortel en courgette, rijkelijk overgoten met een fantastische visroomsaus. Een kroketje of peterseliepatatjes daarbij... ik laat de keuze aan jullie over! Het...

Witte chocolademousse met advocaat topping

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee "crêpes de dentelles" koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Maak dit dessert gerust de...

St-Jacobsnootjes op bloemkoolcrème

St-Jacobsnootjes op bloemkoolcrème

Het startschot is gegeven voor het Kerst menu 2022. Ik ga aan de slag met de volle melk en de volle room van Campina om jullie een heerlijk voor-en hoofdgerecht voor te schotelen. Het is eenvoudig te bereiden, ja je kan zelfs het grootste deel van het werk op voorhand...