Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pompoensoep

door | 18 februari 2024 | Soep

Vis
Herfst
Pompoensoep laat je toe eindeloze variaties te maken en jouw eigen geliefde versie op tafel te serveren. Lees verder om mijn geheime ingrediënten te ontdekken!
Kom met heerlijke pompoensoep

Met een samengesteld soeppakket als basis werd hier een draai gegeven aan de klassieke pompoensoep.

Bij pompoen denken we snel aan de herfst en dat is ook niet zo gek. Het oorspronkelijke seizoen van pompoen is namelijk van begin oktober tot en met eind december. Maar pompoen is ook wel een wintergroente en staat in februari ook vermeld op de seizoenskalender.

Geef toe, niets is zo hartverwarmend als een kom zelfgemaakte pompoensoep. Deze heerlijke klassieker is niet alleen een favoriet bij koud weer, maar biedt ook eindeloze mogelijkheden om creatief om te gaan met recepten. Van romig tot pittig, pas aan jouw eigen smaak aan en verras je tafelgasten. Persoonlijk geef ik mijn pompoensoep graag extra crunch en smaak door deze af te werken met pitten, zaden en verse kruiden. Oh ja en een vleugje culinaire room mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Pompoensoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Pompoensoep laat je toe eindeloze variaties te maken en jouw eigen geliefde versie op tafel te serveren. Lees verder om mijn geheime ingrediënten te ontdekken!

INGREDIËNTEN

  • 1 aardappel – 1 butternut (flespompoen) – 2 wortels – 1 rode appel – 3 sjalotten – 3 knoflooktenen – sap van 1 appelsien – 1 stukje gember – olijfolie

  • 1L water – 2 groentenbouillonblokjes

  • Afwerking: een scheutje room – een handvol pitten en zaden – verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de aardappel, de butternut (verwijder pitten), de wortels en de rode appel (verwijder het klokhuis) en snij deze in stukjes. Schil de sjalotten en de knoflooktenen, snipper fijn. Pers de appelsien uit. Schil het stukje gember en snij in blokjes.
  • Stoof de sjalot, look en gember zachtjes aan in olijfolie. Voeg de aardappel, butternut en wortels toe. Roer een aantal keer tot alles goed gemengd is.
  • Verbrokkel de groentenbouillonblokjes over het geheel, voeg de appelblokjes toe en overgiet met het appelsiensap en het water. Laat afgedekt 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep in je keukenblender tot een zachte, smeuïge soep. Voeg eventueel nog wat water toe als je liever meer vloeibare soep hebt. Werk af met een scheutje room, wat pitten en zaden en verse peterselie.

KANTTEKENING

  • Laat het je smaken. Lizzy x

2 Reacties

  1. Thomas Buyse

    Was lekker de pompoensoep!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...