Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pompoensoep

door | 18 februari 2024 | Soep

Vis
Herfst
Pompoensoep laat je toe eindeloze variaties te maken en jouw eigen geliefde versie op tafel te serveren. Lees verder om mijn geheime ingrediënten te ontdekken!
Kom met heerlijke pompoensoep

Met een samengesteld soeppakket als basis werd hier een draai gegeven aan de klassieke pompoensoep.

Bij pompoen denken we snel aan de herfst en dat is ook niet zo gek. Het oorspronkelijke seizoen van pompoen is namelijk van begin oktober tot en met eind december. Maar pompoen is ook wel een wintergroente en staat in februari ook vermeld op de seizoenskalender.

Geef toe, niets is zo hartverwarmend als een kom zelfgemaakte pompoensoep. Deze heerlijke klassieker is niet alleen een favoriet bij koud weer, maar biedt ook eindeloze mogelijkheden om creatief om te gaan met recepten. Van romig tot pittig, pas aan jouw eigen smaak aan en verras je tafelgasten. Persoonlijk geef ik mijn pompoensoep graag extra crunch en smaak door deze af te werken met pitten, zaden en verse kruiden. Oh ja en een vleugje culinaire room mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Pompoensoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Pompoensoep laat je toe eindeloze variaties te maken en jouw eigen geliefde versie op tafel te serveren. Lees verder om mijn geheime ingrediënten te ontdekken!

INGREDIËNTEN

  • 1 aardappel – 1 butternut (flespompoen) – 2 wortels – 1 rode appel – 3 sjalotten – 3 knoflooktenen – sap van 1 appelsien – 1 stukje gember – olijfolie

  • 1L water – 2 groentenbouillonblokjes

  • Afwerking: een scheutje room – een handvol pitten en zaden – verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de aardappel, de butternut (verwijder pitten), de wortels en de rode appel (verwijder het klokhuis) en snij deze in stukjes. Schil de sjalotten en de knoflooktenen, snipper fijn. Pers de appelsien uit. Schil het stukje gember en snij in blokjes.
  • Stoof de sjalot, look en gember zachtjes aan in olijfolie. Voeg de aardappel, butternut en wortels toe. Roer een aantal keer tot alles goed gemengd is.
  • Verbrokkel de groentenbouillonblokjes over het geheel, voeg de appelblokjes toe en overgiet met het appelsiensap en het water. Laat afgedekt 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep in je keukenblender tot een zachte, smeuïge soep. Voeg eventueel nog wat water toe als je liever meer vloeibare soep hebt. Werk af met een scheutje room, wat pitten en zaden en verse peterselie.

KANTTEKENING

  • Laat het je smaken. Lizzy x

2 Reacties

  1. Thomas Buyse

    Was lekker de pompoensoep!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...