Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

door | 21 oktober 2024 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Subcategorie: 
Seizoen: 
Deze frisse witte Le Grand Noir Chardonnay past perfect bij een pompoen lasagne. Laat die gezellige herfstavonden maar komen. Ik ben er helemaal klaar voor!
Le Grand Noir Chardonnay witte wijn die perfect past bij een pompoen lasagne ovenschotel

Tijd voor de maandelijkse “wijn in de kijker”: opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket – synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie – verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de rest van de kudde stil bleef staan. Het doel? Een wijn creëren die de Franse kwaliteiten van gezelligheid en elegantie in evenwicht brengt met de toegankelijkheid en consistente kwaliteit en stijl van wijnen uit de Nieuwe wereld. De typische zin tussen “Le” en “Grand Noir” luidt “Le Piano et la Clarinette“.

Wijnfiche van deze Chardonnay

De witte Le Grand Noir Chardonnay is jong te genieten en heeft een bewaarpotentieel van 3 jaar.

Druivensoort: 85% Chardonnay, 15% Viognier.

Oorsprongsbenaming: IGP Pays d’Oc.

Streek: Minervois, Languedoc-Roussillon.

30% rijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Viognier rijpt niet op vaten. Het is een frisse wijn met aroma’s van appel, meloen en ananas, een vleugje mango en gember en een subtiele hint van eikenhout.

Deze witte wijn kan op zichzelf gedronken worden, als aperitief of bij verschillende visgerechten en wit vlees. Past ook goed bij de oosterse keuken. Ik ging voor een combinatie met pompoen lasagne (recept). Ik verving het traditionele gehakt door kippengehakt en voegde schijfjes pompoen toe. Qua kruiding ging ik voor peper, zout en nootmuskaat. Afwerken deed ik met Emmentaler kaas. Heerlijke ovenschotel die perfect bij deze witte, frisse Le Grand Noir Chardonnay past.

Waar kan je deze Le Grand Noir wijnen kopen?

Je vindt deze wijnen niet in de Belgische supermarkten, enkel in speciaalzaken. Wil je graag een speciaalzaak in jouw buurt vinden, aarzel dan niet de vraag te stellen aan Sylvie van Schenk Benelux via [email protected] (www.schenk.be)

Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

2 Reacties

  1. Norbert.Meerpoel

    Heel lekker met een kaasschotel

    Antwoord
    • Lizzylizz

      Ja daar past ie ook bij 👌

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Blinde vink met vleessaus

Blinde vink met vleessaus

Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...