Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Masso Antico Primitivo del Salento (rood)

door | 24 juni 2022 | Wijn in de kijker, Samenwerking

De Masso Antico Primitivo del Salento is een uitzonderlijke rode wijn die perfect past bij gegrild vlees, een stoofpotje en gerijpte kazen. Maar ik kan er ook zó van genieten op een vrijdagavond, lekker gezellig in de zetel.
Lizzylizzblog

De streek

Gelegen in het zuiden van Italië is de regio Puglia een relatief vlak gebied. De wijngaarden profiteren van de zeelucht, wat de temperatuur bij heel warm weer relatief laag houdt. Puglia is een wijnprovincie van hoge kwaliteit waar voornamelijk inheemse druivensoorten worden geoogst. De wijnstokken worden daar verbouwd volgens de “Alberello”-methode: een methode die het gebrek aan water en het zeer warme klimaat compenseert. Deze oude methode maakt deel uit van het culturele en oenologische erfgoed van Puglia.

Abruzzo daarentegen ligt dichter bij Midden-Italië, aan de oostkust langs de Adriatische Zee. Deze regio is meer bergachtig en heeft een uitzonderlijk mediterraan klimaat. In deze regio worden wijnen met intense fruitaroma’s en een complexe structuren geproduceerd.

De wijnen

Masso Antico-wijnen worden geproduceerd door Schenk Italia, opgerichte in 1952. Schenk Italia is één van de belangrijkste producenten en verdelers van Italiaanse wijnen. Twee vliegende wijnmakers, vijf oenologen en hooggekwalificeerd personeel beheren het volledige productieproces.

Wijnmakers Daniele Ress en Carlo Filippi volgen de hele productie van wijngaard tot fles. Hun kennis van het land en het klimaat komt tot uiting in de wijnen die ze produceren: moderne wijnen die geschikt zijn voor alle consumenten.

Kenmerken

De Masso Antico Primitivo del Salento wordt gemaakt van druiven die streng geselecteerd en met de hand geoogst worden. De rijping gebeurt gedurende 6 maanden in Franse eiken vaten.

Het is een uitzonderlijke wijn met zachte tannines en lichte vanilletonen. De wijn heeft een robijnrode kleur en is een complex boeket, intense tonen van rijp rood fruit en kruiden. Hij past bij gegrild vlees, een stoofpotje en gerijpte kazen. Maar ik drink hem ook heel graag als vrijdagavond-glaasje in de zetel 😉

Kanttekening

De Masso Antico Primitivo del Salento is beschikbaar bij Colruyt. De aanbevolen consumentenprijs: € 6,99.

Masso Antico Primitivo del Salento

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

R&O mousserende wijnen

R&O mousserende wijnen

Live the Latin pasión: Ritmo Latino! Das de slagzin van de R&O mousserende wijnen. R&O mousserende wijn is een nieuwe sprankelende Chileense wijn. Beeld je het ritme van de Latino muziek in, lekker zwoel dansend met een glaasje van deze lekkere bubbels in de...

Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit: de start van het aardbeien seizoen. Voor het eerst beleefde ik de start van het Hoogstraten aardbeien seizoen van wel heel dichtbij. Ik werd namelijk als "Hoogstraten Ambassadeur" uitgenodigd door de Coöperatie om de hele belevenis...

Ravioli tomaat-burrata

Ravioli tomaat-burrata

Geen zin in een hele Paas menu? Ga dan voor verse, opgevulde ravioli en sluit af met een Paas dessert. Het waren hectische weken en eerlijk, ik heb even nood aan wat ademruimte en rust. Heel bewust dus gekozen om dit jaar geen grote Paas menu te maken, maar voor een...