Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Witte chocolademousse met advocaat topping

door | 21 december 2022 | Zoet

Subcategorie: Dessert
Seizoen: Winter
Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee "crêpes de dentelles" koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Oh ja, ik dronk er een lekker glaasje cremant de Bordeaux bij.
kerst dessert in een glaasje

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee “crêpes de dentelles” koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé!

Maak dit dessert gerust de vooravond van je feest, het nachtje in de koelkast zal de mousse alleen maar beter laten worden. In plaats van de traditionele koffie bij dessert, koos ik een flesje cremant de Bordeaux uit. Een cremant met fijne bubbels, daar hou ik van. Ik geef je even de kenmerken van deze fles mee. De prijs bedraagt tussen de 12-20€. Serveren doe je best tussen de 7-11 graden Celsius. Deze Perle de Piot is een droge, witte cremant gemaakt van Cabernet Franc en met aroma’s van citrusvruchten, hazelnoot en witte bloemen. Hij past perfect bij deze witte chocolademousse.

Witte chocolademousse met advocaat topping

Recipe by LizzylizzCourse: Dessert
Personen

6

personen

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee “crêpes de dentelles” koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Oh ja, ik dronk er een lekker glaasje cremant de Bordeaux bij.

INGREDIËNTEN

  • Voor de mousse: 200 gr witte chocolade, 2 gelatine blaadjes, 375gr slagroom, 75gr suiker, 2 eieren en 1 eierdooier, 50 ml Amaretto

  • Voor de advocaat topping: 100 gr zure room, 50 gr bruine cassonadesuiker, 100 ml advocaat

  • Afwerking: gesuikerde kerstversiersels en “crêpes de dentelles” koekjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom op tot hij lobbig wordt.
  • Klop de eieren tesamen met de eierdooier luchtig en voeg beetje per beetje de suiker toe. Klop tot een wit mengsel.
  • Verwarm de Amaretto en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer tot ze opgelost zijn en giet dit mengsel bij het eiermengsel. Spatel er vervolgens de witte chocolade onder. En tenslotte de slagroom.
  • Verdeel over 6 dessertglazen en zet minstens 1,5u in de frigo. Maak ondertussen de advocaat topping door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet eveneens in de frigo. Serveren doe je op het moment zelf. Afwerken en versieren. Klaar is kees.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    6 Reacties

    1. Cathy Dauw

      Superlekker,de topping geeft net dat tikkeltje meer..had ruim 7 potjes uit deze verhoudingen..

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Leuk te lezen Cathy. Ik maakte ze ook opnieuw op Oudejaar en kreeg er 8 potjes uit. Ga dat aanpassen in ‘t recept. Dank je wel!

        Antwoord
    2. martine ducoulombier

      Mag ik vragen naar het gewicht van je gelatineblaadjes of eventueel het merk.

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Ik gebruik de Vahiné gelatineblaadjes van 9gr ‘t stuk. Groetjes, Lizzy

        Antwoord
    3. Lies Naert

      Mmm, zeer lekker, bedankt voor het recept! De karamelmousse is ook super!!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Blij dat het je gesmaakt heeft Lies 😘

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...