Vorige week ging ik voor ’t eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee bedoel ik dat ik niet zo hou van de rommel die vaak achtergelaten wordt op een festival en waarvan ik denk “man man, zie dat af; is dat echt nodig om zoveel vuilnis achter te laten?”. Ook het achterlaten van voedsel dat je niet opgegeten hebt, is iets waar ik het moeilijk mee heb.
Ik zag onlangs dat Rock Werchter nu bijvoorbeeld, na het festival, het eten laat verzamelen voor de Voedselbanken. Wow, dat vind ik echt een mega tof initiatief. En hier op Gent jazz wil ik toch een grote pluim opsteken voor de organisatie en de vele vrijwilligers die helpen de hele festivalplaats proper te houden. Geen vuiltje aan de lucht of zeg ik beter op de grond te bespeuren.
Mooie podia, mooie mensen, een gezellige sfeer en toffe eet/drink standjes. Dit festival heeft mijn angst doen overwinnen en heeft me toegelaten niet één, maar wel twee keer te genieten van een geweldige avond. Want ja, na mijn avond in de publiekszone bracht ik nog een avond door in de vip zone. Dank je wel Schenk Benelux voor beide uitnodigingen.
Een VIP belevenis: hoe ziet dat er uit?
Ik was eigenlijk wel benieuwd. Ik kon me er ook weinig bij voorstellen. Helaas is de echtgenoot niet kunnen meegaan (geveld door ziekte in de zetel) dus trok ik er alleen op uit. Alé niet echt alleen he. Ik was in goed gezelschap van Sylvie van Schenk Benelux. Aankomen en mogen parkeren op een aparte vip parking is echt een luxe, dat geef ik toe. Je hoeft geen lange toertjes te doen en je hebt direct parkeerplaats. Een shuttle dienst brengt je vervolgens naar de vip ingang van het festival. Ikzelf kwam met de trein, want drinken en rijden gaan niet samen. Sylvie kwam met de auto en was zo vriendelijk om me nadien naar huis te voeren. Want om 2u30 ’s morgen slapen alle treinen en waren er weinig andere opties om thuis te geraken.
Eenmaal aangekomen in het vip dorp installeerden we ons aan één van de hoge bartafels en kon het genieten beginnen. Het was goed weer dus dronken we onze aperitief en aten we ons diner in de vip buitenruimte. Niet tegenstaande dat de vip ruimte binnenin ook een prachtige ruimte was. Hoge plafonds, stenen muren, mooie planten en eten in buffetvorm geserveerd. Stijlvol en elegant. Het buffet van onze formule bestond uit hoofdgerecht en dessert. Er bestaan andere formules, o.a. een formule waar je ook het voorgerecht kan bijnemen. Je moet maar eens een kijkje nemen op de Gent Jazz website. Gent Jazz loopt nog tot 20 juli 2024.
Het buffet met hoofdgerechten bestond uit zowel warme als koude gerechten. Een rode curry, patatas bravas met bijhorende saus, een veggie vol-au-vent, krielaardappelen met rozemarijn. Daarnaast een groenten buffet met o.a. een heel lekkere tomatensalade en een assortiment van gepekelde groenten. Het desserten buffet bestond uit allerhande kleine dessertjes, wij gingen voor Churros met gesmolten chocoladesaus en crème brûlée. Het heeft gesmaakt.
Aperitieven deden wij met de Le Grand Noir Crémant de Limoux. Ik ga hieronder verder in op deze Crémant. Het hoofdgerecht lieten we dan weer vergezellen van de witte Le Grand Noir Viognier. Ik schreef reeds eerder een artikel over deze wijn uit het Le Grand Noir assortiment. Link naar dat artikel vind je onderaan.
Le Grand Noir Crémant de Limoux
Deze Crémant de Limoux is een blend van Chardonnay, Chenin, Pinot Noir en Mauzac. Eerste gisting in vaten onder gecontroleerde temperatuur van 16°C om de aroma’s te laten ontwikkelen. Tweede gisting – “prise de mousse” – vindt langzaam plaats op de fles, op latten tussen 12 en 15 maanden.
De kleur is goudgeel met groene reflecties, de belletjes zijn fijn en aanhoudend. Frisse en levendige neus met aroma’s van witte bloemen, wit vruchtvlees en citrusvruchten. In de mond herken je tonen van geroosterde hazelnoten. Deze Crémant heeft een mooie romigheid.
Druivensoort: 50% Chardonnay, 30% Chenin, 15% Pinot Noir, 5% Mauzac.
Oorsprongsbenaming: AOP Crémant de Limoux.
Streek: Languedoc.
Deze Crémant is perfect om als aperitief te serveren en past eveneens bij gerechten met zeevruchten of vis. De serveertemperatuur ligt tussen 7-8°C. Bewaarpotentieel is 2 jaar.
Wat de verkooppunten betreft, deze vind je terug in mijn artikel over de witte Le Grand Noir Viognier wijn (link).
0 reacties