Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Roodeberg Rosé

door | 19 augustus 2024 | Aperitief

Een glaasje Roodeberg rosé en gegrilde gamba's op de BBQ. Het ultieme zomerse aperitief moment bij uitstek.
Zomer tafel met een flesje rosé wijn Roodeberg Rosé en gegrilde gamba's

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook “een glaasje rosé”. Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een mooie kleur. Ik vind rosé wijntjes vaak “flets” dus ik moet jullie zeggen dat mijn lat hoog ligt om een rosé wijn, een goede rosé te noemen. Jullie zijn gewaarschuwd.

Eerder liet ik jullie al kennis maken met mijn favoriete wijn uit de Roodeberg collectie: de Roodeberg Black (rood): link. Tijd dus om de Rosé uit hun collectie aan een proeftest te onderwerpen. Roodeberg maakt deel uit, sinds 1949, van de Zuid-Afrikaanse wijncultuur. Deze wijnen worden gerespecteerd vanwege hun onberispelijke structuur, uitzonderlijke kwaliteit en consistent smaakplezier. Vraag maar eens aan de gemiddelde Colruyt bezoeker welk wijntje ze kopen in hun Colruyt? Grote kans dat “Roodeberg” als antwoord volgt.

Roodeberg Classic Rosé Western Cape

Subtiele tonen, aroma’s van aardbei, snoep en framboos. In de mond tonen van rozenblaadjes. Frisse en verfrissende wijn met mooie zuren.

Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot

Streek: Westkaap

Bewaarpotentieel: 2 jaar

Een aperitief bij uitstek. Past ook perfect bij tapas, voorgerechten, gegrilde zeevruchten, paella en gegrild wit vlees. Wij kozen er voor om gegrilde gamba’s op de BBQ klaar te maken, als aperitiefhapje bij een glaasje Roodeberg Rosé. Combinatie getest en goedgekeurd!

Waar kan je deze Roodeberg wijnen kopen?

Roodeberg is sinds 1999 exclusief verkrijgbaar bij Colruyt (en dus ook Okay en Spar die deel uitmaken van de Colruyt Group). De consumentenprijs van deze Roodeberg Rosé is 5,99 EUR. Hou de Colruyt folder in het oog, want af en toe zijn er interessante promo’s te ontdekken.

Gegrilde gamba’s

Ik koos grote garnalen of gamba’s. Je kan deze makkelijk in de diepvries rayon vinden en ik vind het altijd handig deze in huis te hebben. Als vrienden onverwacht aan de deur staan, halen wij met plezier onze gamba’s uit en smijten ze op de BBQ.

Snij ze in twee en bestrijk de bovenkant met een huisbereide olie op basis van olijfolie, look, sjalot, chili vlokken, peper en grof zeezout. Verse tuinkruiden mogen er ook bij. Peterselie, rozemarijn, (citroen)tijm,… neem wat voorradig is in je kruidentuin. Een tiental minuten op de BBQ en klaar zijn de gamba’s. Laat het smullen beginnen!

2 Reacties

    • Lizzylizz

      Ben er zeker van dat dit jou ook zou smaken!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (wit)

Le Grand Noir Les Réserves (wit)

Na Le Grand Noir Viognier (link) en Le Grand Noir Crémant de Limoux (link) is het vandaag de beurt aan Le Grand Noir Les Réserves. Deze wijn wordt geproduceerd in een witte en een rode kleur. De rode wijn wordt echter niet elk jaar geproduceerd. Ik hou deze voor later...

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...