Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Frittata met courgette

door | 20 maart 2023 | Lunch

Aardappelen
Lente/Zomer
Een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag. Daar maakte ik deze Frittata mee die ik afwerkte met feta, lente-ui, verse dille, een draai van de pepermolen en pompoenpitten. Smakelijk!

Met restjes koken vind ik fantastisch. Zo ontstond deze Frittata met een overschot gekookte aardappelen en een halve courgette.

Hij is een ongelooflijke aardappeleter. Ikzelf ben iets minder verzot op aardappelen en heb het dan meer voor rijst en pasta. Maar deze Frittata die ik maakte met een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag, die mag je mij altijd voorschotelen hoor.

Perfect als maandag lunch, zo start je de week op een ideale manier en heb je al meteen een gezonde lunch achter de kiezen. Later deze week volgt nog een recept met champignons en een lekkere soep. We houden het gezond en blijven variëren in de maaltijden. Heel misschien worden het dan in ‘t weekend frietjes van de frituur. Je mag zeker zijn dat hij deze zin in dit artikel zeker en vast gelezen heeft. De sloeber!

Hoe bewaar je courgette het best?

Ik schreef het hierboven al, ik ging aan de slag met een halve courgette die nog in de frigo lag. De reden waarom ik deze courgette in de frigo bewaarde, is dat hij al open gesneden was. Ik had er al een helft van gebruikt voor een andere recept. Dus gewoon afgedekt met wat huishoudfolie. Moest ie nog in zijn geheel geweest zijn, had ik hem uit de frigo bewaard, op een koele plek in onze berging. Bewaren in de diepvries doe ik niet. Moest je dat willen doen, snij de courgette dan in plakjes en blancheer ze kort even in kokend water. Afkoelen onder stromend water en dan laten uitlekken op keukenpapier of een grill rooster. Nadien kunnen ze de diepvries in.

Welke kruiden passen goed bij courgette?

Groene kruiden! Zowel gedroogd als vers, maar ik ben een grote fan van verse kruiden en eetbare bloemen. Bij courgette ga ik voor tijm, rozemarijn, oregano. Op deze Frittata koos ik echter verse dille omdat ik combineerde met feta en lente-ui. Een eetbaar bloempje had hier ook bij gepast, maar ik had er nog geen in bloei staan. Ga nog even geduld moeten hebben.

Genoeg geschreven over courgette. Tijd om een kijkje te nemen naar dit super eenvoudig recept. Ik zou zeggen, plan deze Frittata alvast maar in in jouw weekmenu. Verdient daar zeker en vast een plaatsje!

Frittata met courgette

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag. Daar maakte ik deze Frittata mee die ik afwerkte met feta, lente-ui, verse dille, een draai van de pepermolen en pompoenpitten. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, restje gekookte aardappelen, halve courgette (in slierten gesneden), 4 eieren

  • Afwerking: feta, lente-ui, verse dille, pompoenpitten, zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Warm de olijfolie zachtjes op. Doe er de courgette slierten bij en laat enkele minuten stoven.
  • Doe er vervolgens de gekookte aardappelen bij en roer enkel malen om. Klop de 4 eieren los en giet het eimengsel over de aardappel-courgette bereiding. Laat enkele minuten bakken zodat je een mooie Frittata bekomt.
  • Werk af met verbrokkelde feta, lente-ui, verse dille en pompoenpitten. Tenslotte een goeie draai van de pepermolen en je kan aan je heerlijke lunch beginnen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...