Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Frittata met courgette

door | 20 maart 2023 | Lunch

Aardappelen
Lente/Zomer
Een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag. Daar maakte ik deze Frittata mee die ik afwerkte met feta, lente-ui, verse dille, een draai van de pepermolen en pompoenpitten. Smakelijk!

Met restjes koken vind ik fantastisch. Zo ontstond deze Frittata met een overschot gekookte aardappelen en een halve courgette.

Hij is een ongelooflijke aardappeleter. Ikzelf ben iets minder verzot op aardappelen en heb het dan meer voor rijst en pasta. Maar deze Frittata die ik maakte met een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag, die mag je mij altijd voorschotelen hoor.

Perfect als maandag lunch, zo start je de week op een ideale manier en heb je al meteen een gezonde lunch achter de kiezen. Later deze week volgt nog een recept met champignons en een lekkere soep. We houden het gezond en blijven variëren in de maaltijden. Heel misschien worden het dan in ’t weekend frietjes van de frituur. Je mag zeker zijn dat hij deze zin in dit artikel zeker en vast gelezen heeft. De sloeber!

Hoe bewaar je courgette het best?

Ik schreef het hierboven al, ik ging aan de slag met een halve courgette die nog in de frigo lag. De reden waarom ik deze courgette in de frigo bewaarde, is dat hij al open gesneden was. Ik had er al een helft van gebruikt voor een andere recept. Dus gewoon afgedekt met wat huishoudfolie. Moest ie nog in zijn geheel geweest zijn, had ik hem uit de frigo bewaard, op een koele plek in onze berging. Bewaren in de diepvries doe ik niet. Moest je dat willen doen, snij de courgette dan in plakjes en blancheer ze kort even in kokend water. Afkoelen onder stromend water en dan laten uitlekken op keukenpapier of een grill rooster. Nadien kunnen ze de diepvries in.

Welke kruiden passen goed bij courgette?

Groene kruiden! Zowel gedroogd als vers, maar ik ben een grote fan van verse kruiden en eetbare bloemen. Bij courgette ga ik voor tijm, rozemarijn, oregano. Op deze Frittata koos ik echter verse dille omdat ik combineerde met feta en lente-ui. Een eetbaar bloempje had hier ook bij gepast, maar ik had er nog geen in bloei staan. Ga nog even geduld moeten hebben.

Genoeg geschreven over courgette. Tijd om een kijkje te nemen naar dit super eenvoudig recept. Ik zou zeggen, plan deze Frittata alvast maar in in jouw weekmenu. Verdient daar zeker en vast een plaatsje!

Frittata met courgette

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag. Daar maakte ik deze Frittata mee die ik afwerkte met feta, lente-ui, verse dille, een draai van de pepermolen en pompoenpitten. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, restje gekookte aardappelen, halve courgette (in slierten gesneden), 4 eieren

  • Afwerking: feta, lente-ui, verse dille, pompoenpitten, zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Warm de olijfolie zachtjes op. Doe er de courgette slierten bij en laat enkele minuten stoven.
  • Doe er vervolgens de gekookte aardappelen bij en roer enkel malen om. Klop de 4 eieren los en giet het eimengsel over de aardappel-courgette bereiding. Laat enkele minuten bakken zodat je een mooie Frittata bekomt.
  • Werk af met verbrokkelde feta, lente-ui, verse dille en pompoenpitten. Tenslotte een goeie draai van de pepermolen en je kan aan je heerlijke lunch beginnen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...