Selecteer een pagina

Hoogstraten Glamping

door | 12 augustus 2024 | Hotspots, Evenementen, Hotspots Antwerpen | 0 Reacties

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol enthousiasme naar mijn Hoogstraten Glamping plekje.

We kwamen aan rond 19u en werden verwelkomd door de gastvrouw die ons een woordje uitleg verschafte. Er stond een mooie tent helemaal tot in de details ingericht met aardbei-attributen. Een gevulde frigo met frisdrank en het ontbijt/de lunch voor de dag nadien. Een zoet dessertbuffet en een fles Hoogstraten Aardbeien Gin maakten het plaatje volledig. Ook gezelschapsspelletjes waren ter beschikking. Het zeer mooi opgemaakte bed lonkte verleidelijk naar ons.

Achteraan de boomgaard, naast de kersengaard, stond een kleine tent opgesteld met daaronder een tafel en twee stoeltjes. Daarnaast stond een immense jacuzzi die eveneens ter onzer beschikking stond. In de loods naast de tent, was de sanitaire ruimte voorzien (badhanddoeken en kamerjassen waren ook ter plaatse klaargelegd) en stonden er twee elektrische fietsen klaar. Met plan en beschrijving van de Hoogstraten Glamping fietsroute. Het zag er hier dus heel goed uit!

Overnachten in de Glamping tent

Eenmaal aangekomen installeerden we ons in de strandzetels en genoten we eerst en vooral van een aperitief: Hoogstraten Aardbeien Gin en pink Tonic frisdrank. De verhouding: 50 ml Hoogstraten Aardbeien Gin voor een flesje pink Tonic. Een lekkere combinatie. We hadden geluk en konden nog genieten van enkele late zonenstralen. De dag was grijzig begonnen, maar onze aankomst in Merksplas had de zon gelokt. We aten ons dessertbuffet op (chocolade aardbeien, aardbeien macarons, aardbeienbavarois) en bleven nog even nagenieten in de strandzetels. Een verfrissende douche en we waren klaar om onze nacht door te brengen in deze schitterende tent in open lucht.

Zeer goed bed en prima matras (toegegeven, ik heb altijd schrik als ik ergens heen ga dat het bed niet comfortabel genoeg zal zijn), we hebben geslapen als een roosje. Eenmaal ‘s nachts wakker geworden en dan even moeilijk om terug in te slapen. Maar dat had meer met de Antilliaanse feesten op de achtergrond te maken, dan met de gehele Glamping experience. Note to myself: volgende keer eerst de activiteitenkalender van Merksplas raadplegen alvorens een datum te kiezen voor deze Glamping.

Op bezoek bij Lu en Els

Na een douche ‘s morgens stonden we om 8u30 paraat bij Lu Adriaensen en Els Wynants voor een rondleiding in hun serres. Zij telen aardbeien en kersen voor de Coöperatie Hoogstraten. In 1989 nam Lu de tuinbouwtak over van het ouderlijk bedrijf en besliste om jaarrond aardbeien te telen. in 2017 kwam daar de kersenboomgaard bij. Aardbeien worden geplukt van eind maart tot eind december, kersen van eind juni tot begin augustus. Lu en Els kunnen zich perfect vinden in de filosofie van Hoogstraten, kwaliteit ligt hen nauw aan het hart en ze vinden de strenge eisen die ze zichzelf opleggen dan ook een goede zaak. Zo komt allen het beste fruit op ieders bord!

In mijn vorig artikel n.a.v. de eerste aardbeienveiling en de opening van het seizoen 2024 konden jullie al een aantal leuke weetjes rond de Hoogstraten Aardbeien lezen, alsook 10-tal aardbeien weetjes in mijn artikel van 3x aardbeien dessertjes. Ook vandaag kwam ik weer wat nieuwigheden te weten. Dat is nu net het leuke aan die bezoekjes aan de telers. Die vertellen vol passie over hun beroep en die verrassen je altijd met weetjes waarvan je denkt “aha”.

De Hoogstraten Aardbeien zijn altijd verpakt of in de kartonnen doosjes of in de transparante plastieken doosjes én het Hoogstraten logo staat altijd vermeld. Deze zijn per 8 stuks gestapeld in een Hoogstraten karton. Het totale gewicht per karton is 4 kg. Ieder bakje bevat Hoogstraten Aardbeien van plus minus dezelfde grootte. En als je wil weten hoe ze gekweekt zijn, kijk dan naar de kleur van het vak op het karton waarin ze geschikt zijn. Je ziet bijvoorbeeld dat paars betekent dat het Hoogstraten Aardbeien zijn die gekweekt werden in serres.

Ze werken hier met seizoenarbeiders die hier zo’n drie maanden verblijven. Ze proberen zo veel mogelijk met steeds dezelfde personen te werken. De techniek van het plukken (links/rechts kantelen en het steeltje kraakt af) daar moet je wat op oefenen, alsook aan het tempo waarop je een bakje vult. Gewoon aftrekken is uit den boze, want dan ga je de aardbei kneuzen en dat is niet toegelaten. Laten we zeggen dat ik het plukken al onder de knie heb, maar dat aan mijn snelheid wel nog iets kan gedaan worden. Ik vulde mijn bakje en we konden terug naar de Glamping tent gaan om ons ontbijt te nuttigen.

Ontbijten in de boomgaard en fietsen onder een stralende zon

Het was het begin van een zonnige dag, dus de boomgaard van Lu en Els was de perfecte plaats om gezellig te genieten van een ontbijt. Keuze genoeg! Aardbeien smoothie, brood met aardbeienconfituur, aardbeienyoghurt (bessenmix en homemade muesli), homemade crueslibar (havermout, witte chocolade en aardbeien) en rolls (cream cheese/citroencurd en blauwe bessen). Valt het op dat we bij een Hoogstraten teler verblijven?

We verkenden na het ontbijt het prachtige Hoogstraten aan de hand van de Velofun (link) fietsroute. Je diende de app BIKEGPX te downloaden, de QR code die ter beschikking lag te scannen en het avontuur kon beginnen. De fietsen waren opgeladen. We namen onze lunch mee in de picknickmand (poké bowl met rijst, tomaten, paprika, watermeloen en gemarineerde kip en als dessert muffins met blauwe bessen) en hopla, we reden langzaam maar goed onze 50 km fietsroute doorheen de mooie Kempen.

Bij terugkomst wachtte er nog een heerlijk Hoogstraten Aardbei taartje gevuld met banketbakkersroom op ons. Een lekkere kop koffie daarbij en we begonnen aan het maken van onze valies en het inplannen van onze terugreis. Dank je wel Lu en Els, dank je wel Coöperatie Hoogstraten. Dit was een unieke belevenis, we hebben genoten.

Wil je meer te weten komen over de Coöperatie Hoogstraten, check dan zeker even deze link waar je heel wat informatie kan raadplegen.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Populaire berichten

0
(0)

Nog meer uit hotspots

Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit: de start van het aardbeien seizoen. Voor het eerst beleefde ik de start van het Hoogstraten aardbeien seizoen van wel heel dichtbij. Ik werd namelijk als "Hoogstraten Ambassadeur" uitgenodigd door de Coöperatie om de hele belevenis...

B en B Scheldekant

B en B Scheldekant

Op stap in de Vlaamse Ardennen en overnachten in B en B Scheldekant. Ik wou mijn vriendin voor haar verjaardag verrassen met een lekker diner en een avondje overnachten in een B&B. Niet te ver weg. De Ardennen dacht ze, want ik had gezegd "doe maar...

Juliana Hotel Brussel

Juliana Hotel Brussel

Even helemaal weg in eigen land. Op een mooie donderdag trekken we richting Brussel, terug naar onze geliefde stad waar we zo graag gewoond hebben. Op weg naar het Juliana Hotel op het historische Martelaarsplein dat enkel toegankelijk is voor voetgangers. Een...

Ajuinsoep en Aalsterse Vlaaien

Ajuinsoep en Aalsterse Vlaaien

Anders een foodtour in Aalst doen? Zo luidde de titel van de mail die ik mocht ontvangen van de Stad Aalst. Ik was meteen getriggerd. Aalst, de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen, die me onmiddellijk doet denken aan ajuinsoep en vlaaien, zouden ze daar ook hippe...