Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Le Grand Noir

door | 25 juli 2021 | Evenementen

Een nieuwe ontdekking. Le Grand Noir wijnen. Het zijn pareltjes! En kijk naar het prachtige etiket. Tussen "Le" en "Grand Noir" vind je telkens een zin die typerend is voor die fles.
groepsfoto van mensen

Het was een zonnige namiddag in juli. Voor het eerst mochten we terug eens buiten komen onder de mensen. Je weet wel “zoals vroeger”… Even onbezonnen genieten van een uitstapje, in de buitenlucht, per vier aan een tafel, ja het bubbel fenomeen is nog steeds in voege. Mondkapje dient enkel opgezet te worden wanneer je de tafel verlaat en een toiletbezoek aan de orde is.

Werchter Parklife

We waren uitgenodigd door Sylvie van Schenk Benelux. Een toffe madame die ik dan nu voor het eerst ook in het echt mocht ontmoeten. Ze verzorgt de marketing bij Schenk en is de contactpersoon naar de food and wine bloggers toe. Het is heerlijk samenwerken met haar.

Wij zaten aan tafel met Stijn en Glen; aan de tafel naast ons zaten Glenn en Désiré van The Foodtryout en mijn foodmam Myriam van Hap & Tap met echtgenoot Eddie. We konden genieten van een optreden van De Mens. Puur jeugdsentiment!

Le Grand Noir

We mochten twee Le Grand Noir wijnen proeven. Gezien het mooie weer, kozen we te starten met een rosé en te eindigen met een witte wijn. Het etiket op zich is prachtig. En kijk goed, tussen “Le” en “Grand Noir” staat op elke fles een zin vermeld die typerend voor die fles is.

Le Grand Noir “Le diamant légendaire” – Rosé

Dit is een goed wijntje. Niet mijn nummer één favoriet, wel een goede rosé. Daar waar ik een hekel heb aan “flut” roséwijn zonder enige smaak, kan ik je zeggen dat er wel degelijk smaak zit in deze.

Samengesteld uit 85% Grenache en 15% Shiraz druiven die geplukt worden wanneer hun aromatische rijpheid op hun hoogtepunt staat. Nadien worden ze – zeer kortstondig – koud gemasseerd. Vervolgens worden de druiven geperst en pas dan wordt de heldere kleur zichtbaar. De wijn blijft drie maanden op droesem (afvalproduct dat na de gisting in de tank blijft liggen) liggen alvorens gebotteld te worden.

Deze roséwijn heeft een bleekroze kleur, licht zalmroos. Intense aroma’s van framboos, aardbei, aalbes, buxusnoten met een vleugje zwarte peper. Rijk palet met verfrissend felrood fruit en peperig karakter. Ogenschijnlijk droog, met aantrekkelijke fruitzoetheid.

Kan op zichzelf gedronken worden (ook als aperitief) of met een breed gamma aan gerechten: een koude schotel van terrines, gegrild gevogelte of gewoon bij een barbecue, inclusief gerechten bereid met oriëntaalse kruiden.

Le Grand Noir “L’abricot et le Gingembre” – Wit Viognier

Dit is een “wauw” wijntje! Echt top! Wat een smaakbom!

Samengesteld uit 85% Viognier en 15% Chardonnay druiven die koud werden gemasseerd en dan geperst werden, koud bezonken vóór fermentatie. Er vond geen malolactische gisting plaats.

Viognier druiven geven vaak een te scherpe eik-smaak. En dat wouden ze net vermijden. Daarom voegden ze 15% Chardonnay druiven toe. Deze zorgden voor extra frisheid in combinatie met de smaak van witte bloemen, perzik en abrikoos. De kleur is goudachtig, strogeel.

Deze wijn kan op zichzelf gedronken worden (is in mijn ogen zelf een sublieme aperitief-wijn), gaat prima samen met oriëntaalse gerechten en alle vis/gevogelte gerechten. Hij smaakt ruim en expressief in de mond. Het is een frisse wijn met exotische tonen met een hint van citrus op de afdronk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

De authentieke charcuterie van Europa

De authentieke charcuterie van Europa

Of ik wou meegaan op persreis naar Bologna? Ik dacht het wel! En zo geschiedde... Van een geweldige eerste avond bij thuiskok Oriana van Lecesarine naar een bezoek bij Nicolas om te ontdekken hoe de authentieke Mortadella Bologna IGP wordt gemaakt en een...

Het Vleesboek

Het Vleesboek

The Butcher’s Store in Hove. Dat is waar het te doen was. Een boekvoorstelling. En niet zomaar een boek. Het vleesboek van Luc De Laet uitgegeven door uitgeverij Lannoo. Lekkere vlezekes: ik ben benieuwd. Een klein uurtje rijden van Brussel en we stonden voor de...

De IXINA keukentrends 2022

De IXINA keukentrends 2022

De nieuwe keukentrends ontdekken en tegelijkertijd kunnen proeven van ongelooflijk lekker eten, bereid door de IXINA Ambassadeurs David Martin ** (La Paix) en Filip Claeys ** (De Jonckman), dat vat mijn avond van toen samen. Ik werd namelijk begin Januari uitgenodigd...