Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Witloofcurry traybake

door | 3 november 2024 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Ovenschotels
Herfst/Winter
Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek.
Traybake ovenschotel: witloof curry met kip, aardappelen en dragon

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik “we go way back”. Zij was één van de eerste collega foodbloggers die ik ontmoette toen ik mijn eigen foodblog startte. Een lieve dame, boordevol energie en inspiratie, nooit verlegen om tips met je te delen, altijd daar om je een luisterend oor te bieden. We hebben vele fijne babbels achter de rug en ik ben er zeker van dat we die in de toekomst ook nog zullen hebben.

Terug naar haar boek “Traybakes“. Snel en gezond koken op de bakplaat. Dat vat het boek goed samen. Als zijnde een zeer bezig bij is Stefanie steeds bezig geweest om je te helpen tijd te winnen in de keuken. Denk maar aan haar online masterclass en gratis e-books over Mealpreppen, snelle eenpansgerechten en freezer-friendly food. Ik geef jullie de link mee naar haar website, ga zeker eens een kijkje nemen.

Wat is een traybake nu eigenlijk?

Traybakes zijn ovengerechten die je (zo goed als) volledig op één bakplaat of in één ovenschotel bereidt. Ze kunnen zowel zoet als hartig zijn en worden dus helemaal van top tot teen in de oven klaar gemaakt. Tijd en afwas gewonnen. En zo hebben we het graag tijdens de week wanneer het allemaal snel, snel moet gaan, maar we het toch gebalanceerd en gezond willen houden. Ik ben er zeker van dat Stefanie met haar traybakes heel wat rust gaat brengen in verschillende huishoudens.

Een traybake is dus een makkelijk te bereiden gerecht. Je dient ingrediënten te snijden, er olie en kruiden aan toe te voegen en dan alles mooi te verdelen over jouw bakplaat of in jouw ovenschotel. De oven doet de rest van het werk. Of je nu beter voor een bakplaat of een ovenschotel kiest, met hete lucht of boven- en onderwarmte werkt,… wel dat lees je in alle handige tips & tricks die Stefanie jou meegeeft in haar Traybakes boek. Te koop bij Standaard Boekhandel: link.

Witloofcurry traybake

Recipe by Stefanie BaertCourse: Hoofdgerecht
Porties

2

porties

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek.

INGREDIËNTEN

  • 500 gr witloof – 500 gr vastkokende aardappelen

  • 160 gr vegan kipstukjes (ik verving deze door kippengehakt ballekes)

  • 2 à 3 TL currypoeder – 1 handvol verse dragonblaadjes (of 1 TL gedroogd) – 1 à 2 knoflooktenen

  • 200 ml plantaardige room (ik verving deze door culinaire room)

  • Rijstolie – zwarte peper – zeezout

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN OP 200 GR C° (hetelucht)

  • Verwijder het harde uiteinde van de witloofstronken en halveer ze in de lengte. Maak de buitenste bladeren los van de stronken en versnipper ze. Leg op het bakpapier van je bakplaat (25x30x2,5 cm).
  • Snijd de aardappelen in blokjes van 2cm, schillen hoeft niet. Halveer grote kipstukjes (of in mijn geval: duw het gehakt uit 4 kippenworsten en rol er balletjes van; bestrooi ze met Panko). Voeg de aardappelen en de kip aan de bakplaat toe.
  • Meng het versnipperde witloof, de gehalveerde witloofstronken, de aardappelblokjes en de kipstukjes (in mijn geval: de kip ballekes) met 2 EL rijstolie, het currypoeder en flink wat peper en zeezout. Verdeel in een dunne laag over de bakplaat. Schik de stronken met de gesneden kant naar boven.
  • Zet in de oven en bak 20 minuten of tot de groenten goudbruin kleuren en beetgaar zijn.
  • Hak de dragonblaadjes grof. Pel de knoflook en verwijder de kern. Meng de room, de dragon en de geperste knoflook in een kommetje en kruid met peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven en verlaag deze tot 180gr C.
  • Overgiet de groenten, aardappelen en kip met de romige saus en zet opnieuw 10 min. in de oven tot de saus heet is en begint te pruttelen. Vervolgens is de schotel klaar om geserveerd te worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...