Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

True Italian Taste

door | 10 oktober 2021 | Evenementen

Een onvergetelijke avond in het kader van de "True Italian Taste" campagne georganiseerd door de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel in het wondermooie Hotel Amigo te Brussel.
Lizzylizzblog

Een onvergetelijke avond in het kader van de “True Italian Taste” campagne georganiseerd door de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel in het wondermooie Hotel Amigo te Brussel. De bedoeling van deze campagne is het promoten van authentieke Italiaanse producten. En dan ben je bij mij aan het goede adres hé. Naast de Belgische keuken (waar ik overigens ook ga voor zo veel mogelijk Belgische producten van goeie kwaliteit) staat de Italiaanse keuken in mijn top 3.

Fulvio Pierangelini

Op het programma staat een ontmoeting met de Sterrenchef Fulvio Pierangelini. Koken met eenvoudige, authentieke, lokale Italiaanse producten; dat is zijn leuze. Geboren te Rome in 1953 is hij één van de weinige chefs die eveneens een universitair diploma heeft behaald (politieke wetenschappen). Hij installeert zich in Toscane waar zijn wereldberoemde restaurant “Gambero Rosso de San Vincenzo” al heel snel 2 Michelin sterren verovert. Fulvio Pierangelini speelt een belangrijke rol in de evolutie van de Italiaanse keuken; hij doet dit op zijn eigen intuïtieve manier, met een enorme zorg voor de basis ingrediënten. In 2008 besloot hij, wanneer zijn restaurant op zijn hoogste succespunt stond, zijn etablissement te sluiten en de wereld rond te reizen als Creative Director of Food van de gekende hotelketen Rocco Forte Hotels. Het hotel waar we deze avond doorbrengen, het Amigo Hotel, maakt deel uit van deze hotelketen.

Onthaal en aperitief

Dit vond plaats in de ruimte naast de ontvangsthal. Enkele Italiaanse charcuterieën en wat kaas, een aperitief bordje en een glaasje uitstekende prosecco. De avond startte goed! We werden welkom gegeten door Fabio Morvilli, de Voorzitter van de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel, en S.E. Francesco Genuardi, de Italiaanse Ambassadeur in België. Het beloofde een gezellige avond te worden.

Show-cooking

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de show-cooking van Sterrenchef Fulvio Pierangelini. Hij werd begeleid door de journalist Carlo de Pascale. Hij creëerde voor deze avond een driegangenmenu op basis van authentieke Italiaanse producten:

  • zijn wereldberoemde tuinbonenpuree met garnalen ‘gamberi rossi di Mazzara del Vallo” – geserveerd met een glaasje Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2018 Villa Bucci
  • zijn eigenwijze versies 0.1 en 0.2 van de “mossel-friet – geserveerd met een glaasje Cerasuolo di Vittoria Sammauro 2018 Nanfro
  • zijn originele ravioli van paprika met chiliroom

Fulvio vertelde vol passie over de oorsprong van de Italiaanse producten en de Italiaanse keuken, over zijn grootmoeder, over hoe tafelen in Italië wordt aanbeden, over hoe lokale producten zo eenvoudig en o-zo lekker kunnen zijn,… en ga zo maar door. Een boeiende man om naar te luisteren!

Dit was een memorabele avond. Wat heb ik genoten. Zowel van het eten als van de sfeer en het gezelschap van de andere gasten die er waren. Dank je wel aan de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel, de True Italian Taste campagne, chef Fulvio Pierangelini en het Amigo Hotel voor een top avond! Voor herhaling vatbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Ravioli tomaat-burrata

Ravioli tomaat-burrata

Geen zin in een hele Paas menu? Ga dan voor verse, opgevulde ravioli en sluit af met een Paas dessert. Het waren hectische weken en eerlijk, ik heb even nood aan wat ademruimte en rust. Heel bewust dus gekozen om dit jaar geen grote Paas menu te maken, maar voor een...

Kerst Koken met Mieke

Kerst Koken met Mieke

Eén van de meest gegeerde kook workshops bij Elektro Van Assche: Kerst Koken met Mieke. Zoals jullie weten, verzorg ik de fotografie van de kook workshops die plaats vinden bij Elektro Van Assche : de elektrozaak hier "om de hoek" in Kruisem. Hun leuze prijkt in het...