Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

True Italian Taste

door | 10 oktober 2021 | Evenementen

Een onvergetelijke avond in het kader van de "True Italian Taste" campagne georganiseerd door de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel in het wondermooie Hotel Amigo te Brussel.
Lizzylizzblog

Een onvergetelijke avond in het kader van de “True Italian Taste” campagne georganiseerd door de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel in het wondermooie Hotel Amigo te Brussel. De bedoeling van deze campagne is het promoten van authentieke Italiaanse producten. En dan ben je bij mij aan het goede adres hé. Naast de Belgische keuken (waar ik overigens ook ga voor zo veel mogelijk Belgische producten van goeie kwaliteit) staat de Italiaanse keuken in mijn top 3.

Fulvio Pierangelini

Op het programma staat een ontmoeting met de Sterrenchef Fulvio Pierangelini. Koken met eenvoudige, authentieke, lokale Italiaanse producten; dat is zijn leuze. Geboren te Rome in 1953 is hij één van de weinige chefs die eveneens een universitair diploma heeft behaald (politieke wetenschappen). Hij installeert zich in Toscane waar zijn wereldberoemde restaurant “Gambero Rosso de San Vincenzo” al heel snel 2 Michelin sterren verovert. Fulvio Pierangelini speelt een belangrijke rol in de evolutie van de Italiaanse keuken; hij doet dit op zijn eigen intuïtieve manier, met een enorme zorg voor de basis ingrediënten. In 2008 besloot hij, wanneer zijn restaurant op zijn hoogste succespunt stond, zijn etablissement te sluiten en de wereld rond te reizen als Creative Director of Food van de gekende hotelketen Rocco Forte Hotels. Het hotel waar we deze avond doorbrengen, het Amigo Hotel, maakt deel uit van deze hotelketen.

Onthaal en aperitief

Dit vond plaats in de ruimte naast de ontvangsthal. Enkele Italiaanse charcuterieën en wat kaas, een aperitief bordje en een glaasje uitstekende prosecco. De avond startte goed! We werden welkom gegeten door Fabio Morvilli, de Voorzitter van de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel, en S.E. Francesco Genuardi, de Italiaanse Ambassadeur in België. Het beloofde een gezellige avond te worden.

Show-cooking

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de show-cooking van Sterrenchef Fulvio Pierangelini. Hij werd begeleid door de journalist Carlo de Pascale. Hij creëerde voor deze avond een driegangenmenu op basis van authentieke Italiaanse producten:

  • zijn wereldberoemde tuinbonenpuree met garnalen ‘gamberi rossi di Mazzara del Vallo” – geserveerd met een glaasje Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2018 Villa Bucci
  • zijn eigenwijze versies 0.1 en 0.2 van de “mossel-friet – geserveerd met een glaasje Cerasuolo di Vittoria Sammauro 2018 Nanfro
  • zijn originele ravioli van paprika met chiliroom

Fulvio vertelde vol passie over de oorsprong van de Italiaanse producten en de Italiaanse keuken, over zijn grootmoeder, over hoe tafelen in Italië wordt aanbeden, over hoe lokale producten zo eenvoudig en o-zo lekker kunnen zijn,… en ga zo maar door. Een boeiende man om naar te luisteren!

Dit was een memorabele avond. Wat heb ik genoten. Zowel van het eten als van de sfeer en het gezelschap van de andere gasten die er waren. Dank je wel aan de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel, de True Italian Taste campagne, chef Fulvio Pierangelini en het Amigo Hotel voor een top avond! Voor herhaling vatbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...